20 12
發新話題

Counter Sniper

Counter Sniper

Sniper one shot one kill,是軍隊最省錢的工具,而sniper据在高地....將敵人一一射殺.....唯一方法就是用皇牌counter sniper,而此類人往住靜觀其變,非到必要不會暴露位置,同時往住獨行獨斷,到.50BMG時代就必需要两人分工合作了

尊重人格, 請勿抄習

又有野學啦
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

咁counter sniper咪即係又係sniper
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 5-5-2010 19:37 發表
咁counter sniper咪即係又係sniper
白馬非馬
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 5-5-2010 20:55 發表

白馬非馬
反Sniper

講啦講啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

counter sniper在軍隊常見,在警察小見d,其實两個都係snipers,在電影雙o人講美國在巴拿馬森林大鬪法,
尊重人格, 請勿抄習

counter sniper 係保險線, 就算敵人殺到埋身, 如果無敵人sniper 發現, counter sniper 都唔開槍.
counter sniper 要將以下入腦:
敵軍唔係我既敵人, 我既 敵人只有一種,就係對方sniper.

請問為何 .50時要2個人??
Thanks!!

引用:
原帖由 傻仔 於 6-5-2010 17:57 發表
請問為何 .50時要2個人??
Thanks!!
一個開槍,一個望望遠鏡...或range finder....
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 6-5-2010 18:19 發表

一個開槍,一個望望遠鏡...或range finder....
冇錯
因為.50BMG ge彈道冇其他口徑比較細ge狙彈禁平直
始終佢本身設計係一粒重機/反器材彈
唔預佢ge射程有禁遠
即使槍口初速幾高都唔係太有用
雖然粒彈好重
但因為子彈設計ge問題(For破壞敵方貴重/重要器材)
所以佢彈道禁差(For Sniper)唔關重量事
而其實彈頭越重彈道就越平直
飛得越遠
除非真係重得好緊要

引用:
原帖由 MS 於 6-5-2010 18:19 發表

但7.62,.408等等唔係都要嫁咩
係.50更需要?

引用:
原帖由 crazy_herman 於 6-5-2010 19:08 發表

但7.62,.408等等唔係都要嫁咩
係.50更需要?
多個香炉多隻鬼,一個人最好
尊重人格, 請勿抄習

20 12
發新話題