42 123
發新話題

中國軍方逆向工程新作

中國軍方逆向工程新作

連 LCAC 也有了

附件

14-5-2010 15:59

14-5-2010 16:00

美軍的LCAC

利害

其實以中國空軍的制空力量.抄美軍的LCAC有咩好....只會比人做靶
重要LHD服待,唔通又要copy....

用開Zubr級咪好law.攪噤多野把鬼咩....

引用:
原帖由 mk23 於 14-5-2010 16:50 發表
其實以中國空軍的制空力量.抄美軍的LCAC有咩好....只會比人做靶
重要LHD服待,唔通又要copy....

用開Zubr級咪好law.攪噤多野把鬼咩....
照咁你咁講...世界上有咩唔係靶..
除左可能真係美國果架咩咩咩x咩咩太空戰機.

架野冇位裝野喎..

copy
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 vincent199 於 14-5-2010 19:37 發表

照咁你咁講...世界上有咩唔係靶..
除左可能真係美國果架咩咩咩x咩咩太空戰機.
可能你地唔明白我意思.
我只想講.
LCAC係要有美國佬那些制空的能力及海軍多方面的佩合才可安全的上到岸
(LCAC是沒有武裝的,其發動風扇及空氣膠邊非常易比武器損壞)
俄羅斯Zubr級就係因無美國佬那級數的保護及協同能力,所以才加上噤多武器來保護自已.

中國的對空對海能力強過俄羅斯嗎?
那點解唔好好地引進或抄呢?係要抄美國佬呢?

唔好要人有我有la.跟本就唔arm用.
E家噤同D wargame新手5呎未夠.第一次打game就買枝G3SG1仲要加滅聲話做sniper,有咩分別......;...

我又覺得, 抄咪抄囉...見到一架,拎來做下test, 再研發第二d野, 唔得咩?
係你我呢d 網民唔知頭唔知路就去講 ja ma~~哈! 又未量產!!

其實佢又無話用黎實戰
可能整黎做研究同埋測試

同埋軍備呢樣野唔係話發展就發展到
係需要投入大量資金同時間
既然人地做左個版出黎
咁由抄 研究 再改良   
都好過自己慢慢由頭開發出黎
(以上為個人愚見)

其實美軍的LCAC基本上無不特別.
跟本就係一架大一點的普通氣墊船.大陸又唔係無.
我覺得抄來無為law.你見唔多國家用就知la(好似得日本,韓國有用).

美軍LCAC資料 :
LCAC氣墊登陸艇沒有裝甲防護,發動機和螺旋槳都暴露在外部,在火力密集的高強度條件下作戰易損壞。被運載的裝備全部露天放置,惡劣天氣下不利于保養。此外,噪音太大與所引起的塵土過多也是此種氣墊登陸艇的缺點,雖然沿著側裙裝有泡沫抑止器,可改善駕駛員的視野,不過在惡劣海洋氣象下行動仍有相當大的問題多話唔係話唔比抄.抄都要抄得有價值la.
1.武器
火炮:2挺 12.7 毫米大口徑機槍。
2.電子設備
雷達:l部馬可尼公司的LN66導航雷達。

試新技術你唔係好似深圳號那些可以試相位雷達,忍形技術.
如真係想試像美軍的艦隊登陸協同能力,請做一同做兩棲攻擊艦、船塢登陸艦.(最好重有航空武艦及艦戴機做backup)

所以我又頭到尾都覺得抄美軍的LCAC係浪費金錢.

噤做了就緊係算la.
係想話做之前點解唔想清楚先做呢???

引用:
原帖由 mk23 於 15-5-2010 00:34 發表

可能你地唔明白我意思.
我只想講.
LCAC係要有美國佬那些制空的能力及海軍多方面的佩合才可安全的上到岸
(LCAC是沒有武裝的,其發動風扇及空氣膠邊非常易比武器損壞)
俄羅斯Zubr級就係因無美國佬那級數的保 ...
師兄似乎偏激左d wor...
學其他師兄講人地試都唔比咩...
又唔係話一定要用...
咩公司造件量產出黎之前都要試喱樣試果樣嫁la...
work咪用lor...唔work咪由佢lor...
況且,唔見得PLA空軍差得去邊...人地美,俄二戰就玩飛機...
中國遲幾多...以同樣年數比較,中國空軍係比美,俄快d...
海軍就真係冇得比...PLA冇航母...

p.s.突然諗起,之前都有個師兄問過同樣問題...
點解大陸造野一定係"抄"...其他人造野就係"仿造" "採用"呢...

42 123
發新話題