42 123
發新話題

wikileaks 果段直升機打人片

其實我唔明ge係架SUV過去GE時候, 都影唔到有武器
咁都要開火?
同埋佢地好似不停要求開火果下好有問題
今晚打老虎

師兄~對唔知我唔知原來你post左 . . . . .

其實誤擊唔係最大既問題!問題係該機師冇再進一步確認班人手上既係咪RPG,AK47!發動冇必要既第二輪射擊!地面部隊同機師講埋d唔係人講既說話,打仗當打機!

如果話個記者哩哩埋埋,但果到係子彈周為飛,唔通企係條街中間咩!
而d細路只係係佢地既家園到!

不過d美軍可能經過Operation code Irene之後對RPG特別敏感!
無辜死去既人只可以話係不幸!

"Only the dead have seen the end of war." plato
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

引用:
原帖由 jackieyue 於 9-4-2010 20:37 發表
地面部隊同機師講埋d唔係人講既說話,打仗當打機!

...
咁又唔算唔係人講既說話既
同伴中有講有笑冇咩問題
而且佢地都未知d死者只係平民

引用:
原帖由 crazy_herman 於 9-4-2010 23:02 發表

咁又唔算唔係人講既說話既
同伴中有講有笑冇咩問題
而且佢地都未知d死者只係平民
問題係佢地未多次確認 就不停開火好似好。。。。。
加上到中段 部車都已經無左仲要開火?
佢地咁開火同2戰德軍亂殺人有咩分別?

入浸者為左保護自己殺人

這真的是十分可惜,
但從機師,GUNNER角到去看,佢地去攻擊一些不明/似有攻擊性物體係正常.
打仗,唔係你死,就係我亡.
係戰場上,我相信大家都會選擇生存.所以先有咁多誤殺.
最大問題都係"戰爭".

其實係果d地方有ak rpg 好常見
個個拎出來就比你感射死......

有個細路拎玩具槍出街你又射??
係本就係殺到癡左線
人地都無射你,你就做低人地,重要補多幾野,打到人地爛曬先收手
武器係用來disarm人地,唔係下下打死人先收手架

引用:
原帖由 老臣子 於 10-4-2010 00:28 發表

問題係佢地未多次確認 就不停開火好似好。。。。。
加上到中段 部車都已經無左仲要開火?
佢地咁開火同2戰德軍亂殺人有咩分別?
冇錯
第二輪射擊開始之前已經好唔妥

戰地記者唔咁影~~~你地邊有相睇呀~~~

第2輪射完之後跟本就冇需要再皮射~~~條友仲方死佢地唔死~~~仲要要求full多幾野~~~=.=
唉~~~~~~

引用:
原帖由 phantomDx 於 10-4-2010 02:33 發表

係本就係殺到癡左線
人地都無射你,你就做低人地,重要補多幾野,打到人地爛曬先收手
武器係用來disarm人地,唔係 ...
果d地方有ak rpg 好常見
同時比ak rpg打死打殘都好常見
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 phantomDx 於 10-4-2010 02:33 發表

係本就係殺到癡左線
武器係用來disarm人地,唔係 ...
how to disarm a enemy with that kind of firepower?

42 123
發新話題