發新話題

阿富汗•陸空猛攻盤據點•北約聯軍大清剿塔勒班

勞民傷財 根本無得打!
1.塔利班不衹是組織...是信養.......班拜神佬係顛嫁
2.從歴史告訴我們玫打阿富汗.....英國佬也好,俄國佬也好...都衰收尾
3.地大山高人民窮,....一入山為王....養順条氣落山搞搞震
4.窮鄉僻壤話走就走亳不可惜
6.英軍用SS109子彈與美軍M193不能共用
7.隔隣巴基斯坦無能,貪官汙吏多....將美國物資左手來右手去....
8.如果英美泥足深冚...那一個國家最心涼呢
最後夏蟲不可語冰,講佢又唔識.....唔明虛心d喇!b7

尊重人格, 請勿抄習

回覆 17# 的帖子

第一條片唔知係咪聽錯, 我好似聽到lance sgt.

引用:
原帖由 hermanht 於 16-2-2010 12:22 發表

真係好似Game友...

咬腰, over stock, 真係乜都齊.
真心求教, 無惡意.
想請問下師兄點為之咬腰? 點解唔好呢? 同埋條片邊一part 有咬腰既情況? 小弟想知道並從中學習
希望師兄可以指教! thank you

附件

17-2-2010 00:07

附件

17-2-2010 00:19

引用:
原帖由 hermanht 於 16-2-2010 12:22 發表

真係好似Game友...

咬腰, over stock, 真係乜都齊.
人地返緊工, 搵條命來搏, 做到自己既工作, 就由佢啦
人地落場要死人架, 你估好像我地打WARGAME成日先咩標準姿勢咩~
有時邊理得咁多呢...唉~  日日唔係埋伏就係IED, 真係冇計~

幾十年之前自己做出來既惡魔,
你話要點清左佢呀..?又唔知要死幾多子弟兵啦~ 暫時KIA 1US 1UK? STATUS?? 唉

無心路過, 如有得罪, 敬希見諒~ THX , 請為戰場上作戰的所有士兵祈禱, 保守佢地安全回家~

引用:
原帖由 coldman 於 17-2-2010 00:47 發表

人地返緊工, 搵條命來搏, 做到自己既工作, 就由佢啦
人地落場要死人架, 你估好像我地打WARGAME成日先咩標準姿勢咩~
有時邊理得咁多呢...唉~  日日唔係埋伏就係IED, 真係冇計~

幾十年之前自己做出來既惡魔,  ...
就係咁先要做得更好. 以前冷兵時代, 呀豬呀狗拿把刀都可以斬死人, 但點解軍隊除左要練陣之外仲要練武? E+都係一樣, 呀豬呀狗拿支槍都打得死人. 要你做得好, 只係想令你生存率加個5~2,30%. 任何正確的射擊姿勢, 唔係要來為難個shooter, 而係令個shooter有更大cover or 可以有更好的recoil control. 增加打中人的機會同時減低比人打中的機會.

經驗話我知, 明就會明, 唔明, 講都曬氣.

點解美軍咁都打得win? 因為人地有科技囉

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

Lance Cpl. Andrew Koenig, 21, showed the spot on his helmet where the Taliban bullet struck, almost centered between the eyes. "I thought I'd been shot in the head, but was somehow still alive" he said later. Bryan Denton/WSJ

Lance Cpl. Koenig talked to his mother on a satellite phone borrowed from a reporter after he was struck in the front of his helmet by a bullet in a firefight. Bryan Denton/WSJ

All quoted from militaryphotos.net

引用:
原帖由 mozcardking 於 16-2-2010 22:51 發表

真心求教, 無惡意.
想請問下師兄點為之咬腰? 點解唔好呢? 同埋條片邊一part 有咬腰既情況? 小弟想知道並從中學習
引用:
原帖由 mozcardking 於 16-2-2010 22:51 發表

真心求教, 無惡意.
咬腰果個我都找唔番, 唔好意思.

嚴重over stock, 另外係其他人都唔難見到, 跟本個托平左駁都已經係over左.
#14第3張最左手面果位呀生

http://www.liveleak.com/view?i=c94_1266096427
0:53

另外呢道, 你睇下除左角度問題之外, 左手面果個機槍手, 佢都係keep住低姿勢, 反觀美軍果個機槍手, 無論reload定係射擊果時個身位都係高過左手面果個, 而且個地方明明唔岩用腳架都死要用, 仲long到自己鬼死咁高. 仲係道搞呢搞lo, 反觀左手果位仁兄, 係佢搞呢搞lo果段時間, 一值都低姿勢, 乖乖地cover住前方. 如果你要養一個軍人的話, 你會簡養邊個?
http://www.youtube.com/watch?v=U ... ure=player_embedded
0:17

要求佢地姿勢正確係為佢地好定係突登難為佢地呢? 正確的事唔做, 還說什麼一大堆理由支持做錯誤同令自己危機ge野. 不值得學習.

#34 相入面D人都做得好好. 由其是第一張, 如果要說什麼專業軍人, 就係佢地了.

#35 第2張ACOG果位真係不知所謂. 番入軍校啦唔該.

#36 第4張, 要說咬腰的話, 佢都算, 冇錯背脊好重, 重心去左後面, 加埋recoil, 向後跌就應該唔會, 但肯定會越打越高.

打仗d姿勢更加要好, keep住要低, 因為係6~700M你睇唔到ge地方, 隨時比人放你一槍, 由其做機槍手果D, 都算係有價值目標, 如果我係狙擊手, 要打都打果個企得咁高的美軍. 因為點都易中過佢隔離果個.

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 17-2-2010 01:25 發表

咬腰果個我都找唔番, 唔好意思.

嚴重over stock, 另外係其他人都唔難見到, 跟本個托平左駁都已經係over左.
#14第3張最左手面果位呀生

http://www.liveleak.com/view?i=c94_1266096427
0:5 ...
多數都明白了, 多謝師兄打咁多字教識小弟!
不過為免我自己誤會,想問下師兄指#36 第4張咬腰既係唔係指左面個位美軍?
多謝師兄指教!

引用:
原帖由 mozcardking 於 17-2-2010 01:15 發表

Lance Cpl. Andrew Koenig, 21, showed the spot on his helmet where the Taliban bullet struck, almost centered between the eyes. ...
黑衣人有乜e旭幾碼有五個人陪葬....唔敢開槍放心喇

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mozcardking 於 17-2-2010 01:39 發表

多數都明白了, 多謝師兄打咁多字教識小弟!
不過為免我自己誤會,想問下師兄指#36 第4張咬腰既係唔係指左面個位美軍?
多謝師兄指教!
係, 呢D野都係一個前義勇軍的前輩教我的, 佢好執著呢D野, 我都覺得應該要咁做, 種子落係唔同的地方, 結出來的果子都會不同.
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 mozcardking 於 17-2-2010 01:15 發表

Lance Cpl. Andrew Koenig, 21, showed the spot on his helmet where the Taliban bullet struck, almost centered between the eyes. ...
乜有防子彈的helmet咩?就算有頸骨都斷喇....行唔行到呀
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 17-2-2010 01:48 發表

乜有防子彈的helmet咩?就算有頸骨都斷喇....行唔行到呀
會唔會係跳彈又或者係有效射程之外唔覺意打中?

或者只是比碎片K中?
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

發新話題