70 12345
發新話題

港人僱傭兵在伊拉克陣亡!

RIP

人生每一日都係賭博,可能今晚訓左,聽日起唔到身,邊個知?PMC收穫在乎風險,高風險自然回報大,都係賭姐,就好以你同我咁.....你今日係選擇左一個低風險賭博,但唔代表你唔會輸

想一想背後,你咁努力工作搵咁多錢為咩?有幾多係俾自己?有邊個唔係先為家庭,子女,妻子先到自己,可能你呢一刻未係,但將來我相信每一個人都係..."遇左"呢一種詞彙,其實係打從基本唔希望事情會發生,而打的最壞打算....我會用拆穿既方式黎睇PMC既人係"有了最壞情況心理準備,但不希望壞情況出現的高風險工作者" 難道呢D人不幸過身,不值得半點同情?再反觀返佢地為左D咩......相信最大部份既,一定唔係為佢地自己

值得學習既係,過去既人用人身去證明可能佢地未選擇到一個最好的人生路向,佢地用生命去指出錯誤既路,提醒你我不要再錯,就如螞蟻一樣會用生命去指引同伴不要重走一條死亡之路,回顧一下自己想法,佢地都有我值得尊敬既地方
命運是不能改變的,即使可以看見;命運是殘忍的,在你看見以後

原來彈劾太易,稱讚太難

引用:
原帖由 T-800 於 8-1-2010 15:52 發表

呀(俊哥)好耐無見喎,乜咁錯盪呀..............,得閒多d上下來嘛........
PS.我乜都唔知架,乜都無講架....... sorry!

happy shooting!
你係咪想我滅你口?你知我啲槍法幾爛架啦!到時打到你身邊既"親朋好友"就唔好啦!哈哈!衰佬講笑喳!
你一定要健健康康呀!如果你呢排行街PK啲人都入我數呀!

引用:
原帖由 hermanht 於 7-1-2010 09:07 發表

開工唔用安全設備, 你死左唔單只冇保險, 令到生前保險費白供, 更加有可以累到你老闆同公司. 如果under my watch, 係, 你冇得選擇, 一係同我戴Safety Belt, 一係就過主. (但我諗軍警應該唔係咁計?)

大把 ...
麻煩人師兄.你都有你既道理.但係"儍吓儍吓"當咗兵只係小弟既謙虛講法.如果真係儍吓儍吓?响戰地存活一日都有難度.
我地當兵學既野絕對唔少得過一個大學教授或者講師.只係大家學既野唔同.至於責任問題唔使閣下担心.我地自己會負.
亦唔需要任何人同情.只係希望師兄尊重死者.大家用平靜心態去發言.唔需要過激言辭吖?多謝師兄!

引用:
原帖由 jwlchan 於 7-1-2010 23:58 發表

70-80年代香港生活艱苦, 當兵其實係一個好出路,,衣, 食, 住都無缺, 任何其他行業都冇咁既!

“傻下傻下去左當兵”? 當兵其實好少”傻兵”, 傻兵一定不能長期生存……能用當兵做終身事業我相信比其他行業更難… ...
jwlchan師兄.當過兵既理解力真係唔同.一睇啲言辭就知.因為雲雲回復者當中就只有師兄一位明白小弟既"儍吓儍吓"係咩意思.
年代唔同.而家啲年青人未必明白我地果代.正如我地都未必明白而家既一代.多謝jwlchan師兄明白.

引用:
原帖由 四眼仔 於 10-1-2010 03:20 發表
RIP

人生每一日都係賭博,可能今晚訓左,聽日起唔到身,邊個知?PMC收穫在乎風險,高風險自然回報大,都係賭姐,就好以你同我咁.....你今日係選擇左一個低風險賭博,但唔代表你唔會輸

想一想背後,你咁努力工作搵咁多錢 ...
四眼仔師兄.多謝你既明白.師兄既言辭都好似一個當過兵既"男子漢"死者家屬睇到師兄既回復對佢地係好大既鼓勵!多謝!

引用:
原帖由 退役兵 於 9-1-2010 22:09 發表

jwlchan師兄.當過兵既理解力真係唔同.一睇啲言辭就知.因為雲雲回復者當中就只有師兄一位明白小弟既"儍吓儍吓"係咩意思.
年代唔同.而家啲年青人未必明白我地果代.正如我地都未 ...
退役兵老哥, 不知 大佬是杏舊同事,
我個人認為其實言論自由, 如有我地不同意或不喜歡既言論,都係用”平常心” 去表示比較好,軍人既心態, 平民係無法完全可以了觧…

我在軍隊中其中一個花名-----就叫傻兵, 但只有與我同渡新兵生活既才這樣叫我!
井底之蛙, 啋你都傻!

RIP
毛毛

引用:
原帖由 退役兵 於 10-1-2010 05:19 發表

你係咪想我滅你口?你知我啲槍法幾爛架啦!到時打到你身邊既"親朋好友"就唔好啦!哈哈!衰佬講笑喳!
你一定要健健康康呀!如果你呢排行街PK啲人都入我數呀!
唔怕..........軍醫好健康架..........話畤話,軍醫好耐無同您PK (VS) 過,畤再打下,最近點........?肥定瘦?HIGH唔HIGH............

HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

RIP!

R.I.P

70 12345
發新話題