發新話題

自衛手槍!

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 10-8-2009 20:34 發表

家下咁多恐怖份子, 個個唔怕死唔怕痛, 唔用.357唔夠力...
你咁講警察用9mm同.38喎 D警察咪惨囉...
自衛姐...打咩恐怖份子...
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 MS 於 10-8-2009 19:16 發表

自衛槍,大唔大咗少少呢!.45試避彈衣包唔入 .22好過佢
.22會唔會火力太小

P210

F.N.57

HK45

Px4 F

全部都係因為鐘意

引用:
原帖由 sunny2014 於 10-8-2009 21:01 發表
P210

F.N.57

HK45

Px4 F ...
可惜平民版5.7子彈減低原本擁有既貫穿力 最重點既優點無咗

引用:
原帖由 XDD12348 於 10-8-2009 20:44 發表
我就認為FN-57好

事關用SS190 易打穿防彈衣…

又有20飛任打
你買到ss190先算....

魯格

盒子炮
7.65x22mm/9mm都OK
因為佢地的樣子好可靠...

倒不錯呢~~
來自卡斯特蘭的魔女,專用MP44同FG42的魔女

引用:
原帖由 tinchauy 於 10-8-2009 21:10 發表
盒子 ...
你貼張打機圖出黎做乜呢..... .....呢度唔係game版喎...

引用:
原帖由 surefire0828 於 10-8-2009 20:47 發表

你咁講警察用9mm同.38喎 D警察咪惨囉...
自衛姐...打咩恐怖份子...
我大口徑主義

從velocity,與muzzle energy.......
殺傷力與穿破力不同,請上網睇下
尊重人格, 請勿抄習

我最愛的也是1911系(其實我也不太清楚有咩版...我聽連1991a1都有)
當然是喜歡那強大的火力, 以及很好的穩定性 (用了差不多一百年的槍, 實唔會係一支一日到黑又jam又壞的東西吧?)
外型也很帥, 而且握把還有安全裝置, 對"自衛"來說也是一個優點

之後的便是glock26...雖然是用9mm彈, 但外型細小而且沒有凹出物, 方便收藏作自衛用 (其實我只是單純的glock愛好者罷了 )

引用:
原帖由 nishi 於 10-8-2009 22:05 發表
我最愛的也是1911系(其實我也不太清楚有咩版...我聽連1991a1都有)
當然是喜歡那強大的火力, 以及很好的穩定性 (用了差不多一百年的槍, 實唔會係一支一日到黑又jam又壞的東西吧?)
外型也很帥, 而且握把還有安全裝置 ...
我最愛的也是1911系(其實我也不太清楚有咩版...我聽連1991a1都有)-----真實係有

之後的便是glock26...雖然是用9mm彈, 但外型細小而且沒有凹出物, 方便收藏作自衛

me 2
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

雖然對M1911冇咩好感
但講到自衛都係要簡佢
佢可靠性高,人地殺到埋黎冇理由果時先黎卡彈嫁
殺傷力又夠,至少你著避彈衣俾佢打中都會痛到喊,唔願旭

引用:
原帖由 crazy_herman 於 10-8-2009 23:00 發表
雖然對M1911冇咩好感
但講到自衛都係要簡佢
佢可靠性高,人地殺到埋黎冇理由果時先黎卡彈嫁
殺傷力又夠,至少你著避彈衣俾佢打中都會痛到喊,唔願旭

http://airsoft.cz/shop/images/ma ...
打中避彈衣痛極有限....
打就打手,腳,頭....

引用:
原帖由 阿堅 於 10-8-2009 23:06 發表

打中避彈衣痛極有限....
打就打手,腳,頭....
不過如果緊急關頭都係打胸口同肚 面積比較大

發新話題