發新話題

[氣槍娘]終於, 畫出了會動的畫T.T

針對網絡的話, 個GIF個dimension可能要更細了...
click>

引用:
原帖由 sunny2014 於 20-8-2009 11:09 PM 發表

主人…就即係故事既主角啦
後宮類故事?!
click>

引用:
原帖由 VEC 於 21-8-2009 01:46 發表

後宮類故事?!
主人公晚晚打手槍
本帖最近評分記錄
  • ZaMaR 威望 +1 good job~! XDD 21-8-2009 02:25
  • ZaMaR 金錢 +1 good job~! XDD 21-8-2009 02:25

幾時出埋OAD?

引用:
原帖由 VEC 於 21-8-2009 01:46 發表

後宮類故事?!
首先講下世界觀......正如會發生氣槍可以變人的情況下, 氣槍也可以和真槍一樣有殺傷力. 故事背景就係真槍同氣槍都可以變人同殺人既世界<------雖然一開始係想整純真槍, 但係咁vsr g同t96出唔到, 好多只可以係氣槍, wargame相關既劇情又出唔到

然後你開始中重點喇........

個故事想講既係0係一個咁樣既世界入面, 當槍變到同人一樣, 咁槍同人既關係應該係點, 到底係人控制槍定係槍控制人, 到底係槍殺人定係人殺人? 大概就係咁
引用:
原帖由 Dennis.C 於 21-8-2009 02:03 發表
主人公晚晚打手槍
咁可能漫畫面世後會多左打步槍, 打狙擊槍之類既詞匯
引用:
原帖由 ZaMaR 於 21-8-2009 02:26 發表
幾時出埋OAD?
.......有冇可能  就算比我真係咁勁一個人畫起成套動畫, 但係6把槍最少要5-6人配音, 仲有好多其他角色, 叫我邊度搵人
不過儘可能於一至兩年內起好一個OP式既MV, 大約地講下套野既內容<--------係呀, 係要咁耐, 一來我唔係讀呢d野,全部要自已試, 二來我又唔會有咁多時間

另外由於近期又搞緊以我之前讀既中學為舞台既戀愛劇漫畫(已經有第一集), 都真係幾多野忙

引用:
原帖由 廢柴 於 21-8-2009 09:11 AM 發表

首先講下世界觀......正如會發生氣槍可以變人的情況下, 氣槍也可以和真槍一樣有殺傷力. 故事背景就係真槍同氣槍都可以變人同殺人既世界
好奇一問, 會有重型武器(例如坦克)變人嗎? 有的話在下會覺得好有趣
另外阿公問中左好重要ge問題, d女仔除左背脊懸空ge槍柄外仲有冇咩其他可以令人聯想到係果支槍呢? 雖然做art係好感性, 唔需要解釋ge
click>

起碼要知道佢地用咩方法殺人

引用:
原帖由 亞爾多 於 22-8-2009 00:38 發表
某某洞發射出黎既子彈殺人

引用:
原帖由 蕉皮 於 22-8-2009 00:40 發表

某某洞發射出黎既子彈殺人
咁係咪要響後門裝彈匣

引用:
原帖由 亞爾多 於 22-8-2009 00:44 發表

咁係咪要響後門裝彈匣
呢個要睇你個人喜好啦

引用:
原帖由 蕉皮 於 22-8-2009 00:46 發表

呢個要睇你個人喜好啦
唔係裝響邊

引用:
原帖由 亞爾多 於 22-8-2009 00:47 發表

唔係裝響邊
小弟不才 ,識既野唔係太多 ,呢個問題交比其他呢方面既專家回答

引用:
原帖由 蕉皮 於 22-8-2009 00:53 發表

小弟不才 ,識既野唔係太多 ,呢個問題交比其他呢方面既專家回答
怪叔叔

引用:
原帖由 亞爾多 於 22-8-2009 00:56 發表

怪叔叔
真情係權威啦

引用:
原帖由 VEC 於 22-8-2009 00:35 發表

好奇一問, 會有重型武器(例如坦克)變人嗎? 有的話在下會覺得好有趣
另外阿公問中左好重要ge問題, d女仔除左背脊懸空ge槍柄外仲有冇咩其他可以令人聯想到係果支槍呢? 雖然做art係好感性, 唔需要解釋ge;s ...
引用:
原帖由 亞爾多 於 22-8-2009 00:38 發表
暫時未有咁既諗法, 不過的確可能加d比較後現代既武器, 如外骨骼
為左唔令以下既妄想出現
引用:
原帖由 蕉皮 於 22-8-2009 00:40 發表

用某某洞發射出黎既子彈殺人
後面0個兩塊就係用黎變槍用既
不過相對地,槍娘就只可以用番自己同槍上面既附件, 拉唔到其他trigger

發新話題