發新話題

SD Gundam Online 專區

引用:
原帖由 飛哥仔 於 23-8-2009 01:14 發表

MCA
http://www.youtube.com/watch?v=xa9xGjXxo3c

甩刀
http://www.youtube.com/watch?v=OGwKJauDxOc

MCA + SS
http://www.youtube.com/watch?v=eWxeIKlAPzI

對只用包機既我...作用不大....
唔係幾明

引用:
原帖由 飛哥仔 於 23-8-2009 01:14 發表

MCA
http://www.youtube.com/watch?v=xa9xGjXxo3c

甩刀
http://www.youtube.com/watch?v=OGwKJauDxOc

MCA + SS
http://www.youtube.com/watch?v=eWxeIKlAPzI

對只用包機既我...作用不大....
甩刀果個幾詳細,謝謝!
但MCA同MCA+SS我都睇唔明...而且更加唔明MCA同SS呢幾隻字係點解呢??
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 23-8-2009 01:49 發表

甩刀果個幾詳細,謝謝!
但MCA同MCA+SS我都睇唔明...而且更加唔明MCA同SS呢幾隻字係點解呢??
以我所知, 留意一下他下面武器bar, 為左更快出招, 他斬左兩刀之後以好快速度轉左一下武器, mca基本就係咁解

ss就係單斬既意思, 斬擊斬得多部機會down, 不過如果下下都係第一野既, 可以斬多好多野, 攻擊力夠高既可以斬到人爆.....

引用:
原帖由 飛哥仔 於 23-8-2009 10:17 發表

以我所知, 留意一下他下面武器bar, 為左更快出招, 他斬左兩刀之後以好快速度轉左一下武器, mca基本就係咁解

ss就係單斬既意思, 斬擊斬得多部機會down, 不過如果下下都係第一野既, 可以斬多好多野, 攻擊力夠高 ...
原來如此,謝謝!!
有人話SS係bug...都係算啦,就咁玩下算...廢事玩到咁講求勝負...
我主要都係想儲下U.C.機...
佢係都唔出AS class ZZ gundam真係激死人
賤到爆!唔出AS ZZ但又放隻吉姆三出黎賣,你估我買你隻吉姆三貪佢有寶咩!!!
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 24-8-2009 00:22 發表

佢係都唔出AS class ZZ gundam真係激死人
賤到爆!唔出AS ZZ但又放隻吉姆三出黎賣,你估我買你隻吉姆三貪佢有寶咩!!!
部FAZZ? 網上見到LEE部機又有追蹤導彈X2 同大火力既BEAM RIFLE, 好似好O岩中距離攻擊既人...

其實我都係度找緊部好用既SNIPER MS, 暫時都只係有勇士SNIPER合我心水....

等緊LOCK-ON部機出

引用:
原帖由 飛哥仔 於 24-8-2009 00:35 發表

部FAZZ? 網上見到LEE部機又有追蹤導彈X2 同大火力既BEAM RIFLE, 好似好O岩中距離攻擊既人...

其實我都係度找緊部好用既SNIPER MS, 暫時都只係有勇士SNIPER合我心水....

等緊LOCK-ON部機出
追蹤飛彈果部AS級咋,FAZZ係S級的...
隻game共有三部ZZ,都算幾比面ZZ系列...
但始終唔明點解RX-78係B級,沙漠高達特裝型係S級?!

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 24-8-2009 01:18 發表

追蹤飛彈果部AS級咋,FAZZ係S級的...
隻game共有三部ZZ,都算幾比面ZZ系列...
但始終唔明點解RX-78係B級,沙漠高達特裝型係S級?!
78始終係第一代

不過我既愛機GP-03俾人改到咁廢既

引用:
原帖由 XDD12348 於 24-8-2009 10:42 發表

78始終係第一代

不過我既愛機GP-03俾人改到咁廢既
係呢隻game入面,剪機都係比較上難發圍,戰場角色主要都係支援拳機,保護包機

單獨行冇好處,要去打包機,你又過唔到前面班拳機,不過如果同隊友夾得好,係中後方汁雞都幾好用,
百式係一部好正o既剪機,2-3武輪流用,好快就可以放晒對方血

引用:
原帖由 路比 於 24-8-2009 11:04 發表

係呢隻game入面,剪機都係比較上難發圍,戰場角色主要都係支援拳機,保護包機

單獨行冇好處,要去打包機,你又過唔到前面班拳機,不過如果同隊友夾得好,係中後方汁雞都幾好用,
百式係一部好正o既剪機,2-3武輪流用,好 ...
個人認為百式真係好正,甚至對付拳機都唔錯(當然不是互斬- -),所以我都合左部

引用:
原帖由 XDD12348 於 24-8-2009 12:57 發表

個人認為百式真係好正,甚至對付拳機都唔錯(當然不是互斬- -),所以我都合左部
我好想快d知劍裝百式會係點

《SD高達》公會系統曝光      

8月11日更新後,天意高達已經在《SD高達Online》四處遊行,而9月更新日期又尚未確實前,又會有什麼攪作呢?即將隆重登場的就是各公會夢寐以求的「公會系統」與及公會戰事。

公會系統已經進入最後的測試階段,在未推出前先讓各位一睹「公會系統」頁面的最新面貌。

引用:
原帖由 XDD12348 於 24-8-2009 12:57 發表

百式係我最討厭既機, 真係3彈就近呼爆.....我都係用sniper既打down攻擊+閃避來克制百式....

拳機個人來講唔可怕....勇者高達同百式等既剪機先係我最怕既野....

單挑黎講我咩機都唔怕,我怕既係對手係個技術高過我既人,
團對戰最驚係見到屈機組合+玩既地圖+我咁岩用左我對以上兩種組合唔適合當對應既機體
好似自由對戰入面,對手有3拳機,我用左剪機咁,同玩宇宙地圖我用左全格鬥機
面書&msn:johnlyqoo@hotmail.com

引用:
原帖由 路比 於 2009-8-24 08:36 PM 發表
《SD高達》公會系統曝光      

8月11日更新後,天意高達已經在《SD高達Online》四處遊行,而9月更新日期又尚未確實前,又會有什麼攪作呢?即將隆重登場的就是各公會夢寐以求的「公會系統」與及公會戰事。

公會 ...
有冇人想做會長??
面書&msn:johnlyqoo@hotmail.com

引用:
原帖由 小雲雲 於 24-8-2009 21:10 發表

有冇人想做會長??
我推舉 小雲雲

發新話題