發新話題

二戰德國傘兵

引用:
原帖由 auxair 於 21-7-2009 20:18 發表
Crazy_herman:
有冇上法庭聽過律師做盤問好仲意用 " Did you, or did you not?" 埋尾?
唔好意思都要贈閣下一句: 「自己唔識嘢就唔好話人錯」
識我都知在下唔興串人,但今日焗住要黎一次!
莫非你成日上法庭?!

閣下做律師嫁?!

回覆 31# 的帖子

remember: do, did, done, doing (verb)

"do" come with "do not" or don't", "did" come with "did not" or didn't"

http://www.rthk.org.hk/elearning/yangtl/studyroom_topic4_p1.htm

回答negative question要分外小心。看一個例子:Did you not go to Shanghai last month?

John 11:40 New International Version

Then Jesus said, "Did I not tell you that if you believed, you would see the glory of God?"

唔使做律師都一樣可以識英文,在呢個部隊戴得呢對膊頭,語文都有一定水平。

咁簡單英語文法都要抝餐死

引用:
原帖由 vincent199 於 21-7-2009 22:34 發表

解放軍都係咁.
上次演習俄佬既report有講....老解既空降高度很高,裝備與人員分開空投,部隊落地後不能即時戰鬥....

Apologies accepted.

FG42好正

友人的ww2德佬傘兵照

“用我們的雙手,向那黑暗專制的另一邊傳播自由!
啊!自由的人民啊!我們是永遠征服不了的!”

有FG - 42 呀
請問把FG - 42 係AIRSOFT 定 係CAP ??
唔該哂

回覆 40# 的帖子

是cap的.....
“用我們的雙手,向那黑暗專制的另一邊傳播自由!
啊!自由的人民啊!我們是永遠征服不了的!”

引用:
原帖由 auxair 於 19-7-2009 01:55 PM 發表
唔好唔記得一等一之部隊o係operation market garden既最後結果

Carentan 第一波係傘兵對伞兵,FJR6 守城都輸

Operation Market Garden第一波係盟軍傘兵對德國裝甲兵/機甲步兵,英軍1 Guards Armoured Di ...
好似計漏左盟軍既轟炸咯, 打仗都冇一對一既
click>

補給都好緊要,德國所有兵種在戰爭末期既彈藥、食物既補給都非常困乏,以德國之殘兵,可扺擋同樣數量之敵,甚至乎超過兩倍以上既敵人,德國兵打唔打得係眾所週知,我記得有本好似叫臨敵當先論步兵(僅憑記憶,有錯勿插)既書做過科學性分析,一般德軍步兵係美軍步兵既兩倍至三倍,傘兵作為德軍既精銳,戰斗力肯定高過一般德國步兵,當然美國傘兵既戰斗力亦高於一般美國步兵,但即使按比例調高雙方傘兵既戰斗力,德國傘兵應該較美軍傘兵強.........

民族性方面有否幫助 ?
我所見過的德國人都十分 proud of 自己的身份.
而且勤勞, 守時, 潔淨, 有秩序.
Zu jeder Zeit
an jeder Ort
bleibt das Tun
der Menschen das qleiche

德軍傘兵相.......ms都有幾十張!英文屎就要虛心學習 炒牛腩.....無意思喎

尊重人格, 請勿抄習

發新話題