發新話題

英兵自傳

此人很可能是97前既 SEA CADET OR RN,係添馬艦度操。我想知 GI,  gunnery instructor  一詞陛軍會唔會用,海軍野,我只知其中一樣工作就係教操。

bagpiper

引用:
原帖由 vincent199 於 22-7-2009 20:32 發表
果個網有d人真係軍人來...

http://tw.myblog.yahoo.com/jw!E. ... &l=f&fid=22

果個女仔

我杯茶

引用:
原帖由 Paul 於 23-7-2009 00:06 發表

我杯茶
呢個.....土生土長香港女仔, 曾於伊拉克及阿富汗服役.......

無記錯...就返美國啦

姐係話, 這個人會扮軍人?
令我諗起心理變態

引用:
原帖由 yau88hse 於 22-7-2009 23:54 發表
此人很可能是97前既 SEA CADET OR RN,係添馬艦度操。我想知 GI,  gunnery instructor  一詞陛軍會唔會用,海軍野,我只知其中一樣工作就係教操。
係SEA CADET OR RN至好喎~ 唔好 "扮" SEA CADET OR RN

SEA CADET 同 RN,都好大分別

SEA CADET就唔係兵
RN就係華兵

著到成個PO咁去Tamar影cosplay~ 都唔代表佢真係華兵RN PO架

回覆 6# 的帖子

我同佢都唔係好熟....見過幾次都係...我都係睇佢以前D相...
Exemplo ducemus
[img][/img]

真假五緊要
he happy is ok

引用:
原帖由 bg12_2 於 23-7-2009 01:21 發表

係SEA CADET OR RN至好喎~ 唔好 "扮" SEA CADET OR RN

SEA CADET 同 RN,都好大分別

SEA CADET就唔係兵
RN就係華兵

著到成個PO咁去Tamar影cosplay~ 都唔代表佢真係華兵RN PO架
Sea Cadet入咪得囉洗鬼扮咩
連Cadet Force都扮就真係戥佢可悲
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 coldstreamer 於 22-7-2009 20:17 發表
呢位仁兄當年認識一位龍隊伙記, 趁呢位伙記喺BMH當更嘅時候就著哂成套軍裝企喺大閘口一齊扮當更......結果有個BMH伙記行過認得佢唔係兵, 所以報 MP 拉咗佢.......
佢老友唔通係31???
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

榮哥∼what is 31

引用:
原帖由 Rager 於 23-7-2009 17:07 發表

Sea Cadet入咪得囉洗鬼扮咩
連Cadet Force都扮就真係戥佢可悲
你估入就一定收咩!佢乜都扮一餐,點比d細路佢教呀

正常人都唔會比MP招呼啦

師傅  佢玩cosplay 沒有得罪人

佢個香港軍迷會
招左班大人學步操喎
真係

講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

此君從冇加入過英軍或義勇軍及少年團!

發新話題