發新話題

自衛手槍!

引用:
原帖由 MS 於 12-8-2009 09:47 發表
首先ms多謝各謝捧塲,自衛手槍本是平民百性用多!
什麼選擇自衛手槍呢?
1.在家...ms喜歡大型手槍,以高姿"太"出現有阻嚇作用!
2.長槍管準確性好過短管......"在家開火打爛家具無仇報"
3.自衛手槍可以隨意放在 ...
Pistol - Glock 17
1. Easy to maintenance.
2. Easy to handle
3. Easy to conceal in body
4. more rounds
5. reliable, less IA.
6. 用鎗柄打人容曷!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 12-8-2009 18:31 發表

Pistol - Glock 17
1. Easy to maintenance.
2. Easy to handle
3. Easy to conceal in body
4. more rounds
5. reliable, less IA.
6. 用鎗柄打人容曷!
雞乸咁大都話易收藏.......ms只好收声
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 12-8-2009 17:47 發表
首先ms多謝各謝捧塲,自衛手槍本是平民百性用多!
什麼選擇自衛手槍呢?
1.在家...ms喜歡大型手槍,以高姿"太"出現有阻嚇作用!
2.長槍管準確性好過短管......"在家開火打爛家具無仇報"
3.自衛手槍可以隨意放在 ...
pistol--.50 Desert Eagle
1. d子彈超powerful
2. 足以打穿屋內空心牆, 打低後面嘅人
3. 嚇走D賊....
4. 吸引異性
5. 打唔中都傷(跳彈)

半自動幾喜歡加拿大廠Para Ordnance P14-45  加拿大表哥有支仲燒過...

雙排彈匣  .45acp有14發 但係燒過槍知道自己用.45係好難控制個blowback...

我都係用番左輪 雖然比較少彈 但係射唔中都冇用

可靠, 故障率低, 唔會jam彈, 子彈多種選擇, 例如.357係可以射.38...

但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

Kimber Ultra Carry II .40S&W
1.細
2. .40有威力
3. .40recoil比.45低
4.鋁合金製
5.可用M1911槍套
6.三寸短管

你地自衞槍都下下要打穿避彈衣既?乜你地啲仇家個個鐵甲威龍咁找你晦氣架咩?

鐵甲威龍係無限彈
來自卡斯特蘭的魔女,專用MP44同FG42的魔女

引用:
原帖由 118048 於 12-8-2009 22:29 發表
你地自衞槍都下下要打穿避彈衣既?乜你地啲仇家個個鐵甲威龍咁找你晦氣架咩?
我都咁話...就算有shotgun人地着避彈衣咪又防到

用大口徑又射得中咩...
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

S&W Model 60 3"
1. 子彈唔得, 扣多下即時打第二粒
2. 3吋準D
3. Full load 時所有彈弓都係放鬆o既而且係不鏽鋼, 子彈冇事o既話擺幾十年都冇問題, pistol 夾 load 住幾廿年條彈弓隨時謝皮
4. 5 rds 輪瓜夠薄
5. 襟跌, 唔會好似曾生D保鑣咁跌落地爆夾

附件

S&W 60 3 inch.jpg (19.59 KB)

12-8-2009 23:05

S&W 60 3 inch.jpg

引用:
原帖由 MS 於 12-8-2009 10:36 發表

雞乸咁大都話易收藏.......ms只好收声
我通常放在後腰個八月+五位之上......從冇有人見到.......可能我d肉多d掛!
對我來講係易收藏........我有6要點, 如果唔要呢點都食硬!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 118048 於 12-8-2009 22:29 發表
你發現了盲點了華生
鐵甲威龍黎到就攞把rifle好過啦...

我選sig  p226 Elite 9mm
1 可靠性高 測試證實p226可靠性高和極度耐用
2  藏彈量較高 13發 15發彈匣入少2發避免上彈時出現故障
3 有戰術軌可裝電筒  有甚麼事比看清楚環境重要.而且在極近距離黑暗戰鬥中.用強光照射敵人,等他視力回復正常.我想大局已定
4 零件和彈藥補充容易   p226系列和9mm中空子彈廣泛地在世界各國民間和軍警使用和裝備,我想補給不成問題

尊重人格, 請勿抄習

選擇一支自衛手槍首先要知道使用的環境.例如近海边.在小艇上工作 沙漠.沼澤.或
寒冷結冰等的地方温度極高的練鋼廠.近爐頭.當地終年下雪不能赤手接o金屬等等,都在考慮之列.
左輪手槍和自動手槍(pistols)各有利弊
自動手槍.買槍容易.買槍袋難.每一支自動手槍只可用指定適合的槍袋
左輪手槍.買槍袋容易得多.左輪手槍只有四種槍架(Frame)分為 N. L. K. J. 例如香港警察使用的S&W M10是K槍架 CID用的是 J 槍架.奇連依士活果套棘手神探果支是N 槍架有一點要補充.長短槍管有分別了.長管用長袋.短槍用短袋.不過可以買穿窿的槍袋.槍管露出槍袋.也是解决方法之一.

尊重人格, 請勿抄習

兩支槍....ms曾經擁有.......賣咗

尊重人格, 請勿抄習

發新話題