發新話題

自衛手槍!

我會揀USP,因為個人認為hk啲槍械可靠程度較高,用.45ACP火力又強

A SIG P239

1 可靠性高 測試證實SIG P220系列可靠性高和極度耐用
2 夠細,打357SIG後坐唔會太大,一匣入七發,單雙動手槍
3 即使打光.357SIG只要換管就可以打9MM,換管過程只要一兩分鐘
4 9mm子彈廣泛地在世界各國民間和軍警使用,彈藥補充容易
5 零件廣泛

B 1911

1 3吋管1911,夠細
2 .45既威力
3 .45子彈廣泛地在世界各國民間和軍警使用,彈藥補充容易
4 零件廣泛

C FN FiveseveN

1 可靠性高
2 藏彈量高 20發
3 有戰術軌
4 較輕,後坐力小
5 如使用5.7x28 ss190 有很高的穿透力

土炮!土耳其槍sarsilmaz cm9..9mm

尊重人格, 請勿抄習

我中以glock18c,because 佢可以full atuo,但係g18c好似無安全掣,危險危險....

Beretta PX4 compact

1.夠細小
2.彈量足(9mmx13/.40x10)
3.模組化
4.抗酸耐高溫,咩環境都得
5.指向性高

1.細
2,Glock出名可靠,水,沙,咩環境都有很強適應能力
3.9mm子彈廣泛地在世界各國民間和軍警使用,彈藥補充容易
4.禁細枝都15粒喎
5.輕,後坐力小
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

什麼叫做細 ms支自衛槍....帶去跑步都唔怕跌出喇
尊重人格, 請勿抄習

Glock 19

1. 可靠性高
2. 9mm後座感不會太大,火力也不會太低
3. 15發,以COMPACT手槍來說很多
4. 塑料主體,不怕RUSTING,不怕熱天或是冷天傷手
5. 沒有手動保險,反祇更快

當然係PPK啦

講笑
G26都幾好,再唔係M93R....

80s 邵氏有些部門都有用 Sig 230
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 surefire0828 於 10-8-2009 20:59 發表

.22會唔會火力太小
用得好嘅.22都唔會火力太小嘅,50m打車門都爽穿架................ ,係外國打狐狸、野犬好多時都用.22LR(碌架10/22),中正頭獎瓜得架..............

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 MS 於 14-8-2009 18:09 發表

什麼叫做細 ms支自衛槍....帶去跑步都唔怕跌出喇
ms爺呢支係.25定.32呢............?

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 MS 於 15-8-2009 00:06 發表

80s 邵氏有些部門都有用 Sig 230
P232也不錯呢!

引用:
原帖由 MS 於 13-8-2009 05:58 PM 發表
我都喜歡P7夠安全,準確,
其實我覺得一般平民防衛,即使開槍未必會打好耐(個人覺得5-10min)
所以應該以可靠,精確,安全為重
因為十年都未必需要去開槍防衛
我alternative choice係SP2022

m1911
百年老字號,又多parts換,我人窮品味又高
更係買支野夠大力,又多野玩啦,一槍解決我多個需要
準,都唔洗講
7+1既彈量...夠唔夠用,就要睇下平時用唔用功啦
安全穩定(雖則冇乜特別既安全裝置,但咁多人用N咁多年...不容置疑)
話佢大支呀,唔大丫
話佢細支?又唔算細啵
加埋個CQC槍套就FIT晒
都係果句,平時用功用得多菜刀當神劍
平時唔用功就神劍變玩具刀
重量....可能我仲後生,唔過3KG唔好同我講重
我平時出街就實帶支肯定火既,所以冇RAIL都冇所謂

發新話題