18 12
發新話題

德軍點殘暴都好.....都係要食飯

德軍點殘暴都好.....都係要食飯

美極罐頭、德軍雙頭餐义和餐匙、德軍罐頭刀

美極鮮醬油既老祖宗,好少人知美極牌原本係德國品牌,而家變成瑞士產品

專供德國士兵專用既標籤

背面既成份說明和使用說明

德軍標準罐頭刀,SIEGER牌子,不過我到現在都唔知點用

德軍其他供應軍方既食品和茶包

大包裝咖啡

植物牛油

細包布甸粉及茶包

泡泡糖圓盒,四十年代已有含在口裡會感到粒糖會噴野噴到ZEZE聲既糖

泡泡糖盒背面

左為咖啡朱古力糖,右為德軍專用既朱古力糖

朱古力盒背面

食完飯吹下口琴RELAX下

又或者剃下鬚先,德國生產之剃刀和鬂擦

師兄係咪復刻架d野食 ?
定空罐

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 7-8-2009 15:02 發表
師兄係咪復刻架d野食 ?
定空罐
紙包既係復刻,罐裝多數係空既真品..........

引用:
原帖由 dondon24 於 7-8-2009 15:20 發表

買塊真品鐵皮仲冇得食
不如自製包裝紙貼上罐茄汁豆拎去game場食
外國網站已經有人咁做.........

好奇一問, 右邊果盒朱古力, 當年好似淨係配給俾機師吧?
click>

好似是咩網站見過???
來自卡斯特蘭的魔女,專用MP44同FG42的魔女

引用:
原帖由 VEC 於 7-8-2009 16:46 發表
好奇一問, 右邊果盒朱古力, 當年好似淨係配給俾機師吧?
應該唔係,所有兵種都有機會獲派呢種朱古力,而家德國超級市場仍然有得賣,包裝款式大致相同,只係無咗隻鷹和圖案設計上有好少好少既更改.................

引用:
原帖由 tinchauy 於 7-8-2009 16:49 發表
好似是咩網站見過???
war-op??? 之前已在該論壇post過.........

右邊戰時樽裝美極, 網上圖片~

附件

8-8-2009 01:13

引用:
原帖由 pz6666 於 7-8-2009 05:17 PM 發表

應該唔係,所有兵種都有機會獲派呢種朱古力,而家德國超級市場仍然有得賣,包裝款式大致相同,只係無咗隻鷹和圖案設計上有好少好少既更改.................
因為在下上網聽講可以for d 機師提神, 亦聽過有命令至俾食...
click>

引用:
原帖由 VEC 於 9-8-2009 03:35 發表

因為在下上網聽講可以for d 機師提神, 亦聽過有命令至俾食...
我都聽過,不過好似唔係呢啲普通既朱古力,等小弟check下書先..........

引用:
原帖由 VEC 於 9-8-2009 03:35 發表

食過呢隻chocolate(直到今日都有生產) ge都會知係好重coffee味, 呢隻chocolate含高劑量咖啡因, 所以可以提神

引用:
原帖由 blockhead 於 8-8-2009 01:13 發表
右邊戰時樽裝美極, 網上圖片~
美極既包裝几十年都係咁上下.............

乜殘暴,唔洗食飯.........
尊重人格, 請勿抄習

18 12
發新話題