發新話題

自衛手槍!

自衛手槍!

這個題目ms年前講過,因cgf又有好多好多新會員浦頭 ms又舊題新講!
請留意:
1.所講的槍一定要有圖片!不得齋up!無圖片者(自願過5000元入ms户口cgf錢!)
2.理由!
請尊重話題!謝絕九唔搭八倒蛋者......一經發現自願入5000元入ms户口..cgf錢)

ms對左輪情有獨鍾,左輪好處講不盡.....你又有乜高見呢!

尊重人格, 請勿抄習

呢次我選m1911
一來夠可靠, 二來單排彈匣好渣手, 三來aftermarket零件多, 唔岩都可以改到岩, 四來single action反應快
最後佢打.45acp, 話知你著唔著避彈衣, 照打到你跪低

.44 magnum desert eagle
almost kill anything

回覆 3# 的帖子

嫌大左dd...
都係左輪

引用:
原帖由 zeta 於 10-8-2009 18:48 發表

呢次我選m1911
一來夠可靠, 二來單排彈匣好渣手, 三來aftermarket零件多, 唔岩都可以改到岩, 四來single action反應快
最後佢打.45acp, 話知你著唔著避彈衣, ...
自衛槍,大唔大咗少少呢!.45試避彈衣包唔入 .22好過佢
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 10-8-2009 19:03 發表

.44 magnum desert eagle
almost kill anything
自衛槍 你放在那
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 10-8-2009 19:16 發表

自衛槍,大唔大咗少少呢!.45試避彈衣包唔入 .22好過佢
嫌大?
唔怕, 你有m1911變種detonics....

.45係打唔穿避彈衣, 但其他手槍彈都唔見得可以 (5.7,4.6果d係特例....), 不過.45夠大力嘛...

引用:
原帖由 MS 於 10-8-2009 19:18 發表

自衛槍 你放在那
褲頭下面

我會選SIG P239 一來夠細,打357SIG後坐唔會太大,一匣入七發,單雙動手槍

一係就3吋管1911,夠細同.45既威力

e枝入避彈衣瓜...

引用:
原帖由 MS 於 10-8-2009 19:18 發表

自衛槍 你放在那
I mean放屋企自衛, 帶出街就 Colt Python .357 2"

放邊都ok

單排彈匣好渣手,.7rounds .45acp,730 g only

TT-33!
8飛又輕過,細過,短過DE
又穿到甲,我怕什麼?

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 10-8-2009 19:34 發表

I mean放屋企自衛, 帶出街就 Colt Python .357 2"

放邊都ok
使唔使.357...打獵咩

.自衛一支s&w m36或者m49用JHP夠啦...

不過m49生產線好似停左 都係m36...

但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 surefire0828 於 10-8-2009 20:27 發表

使唔使.357...打獵咩

.自衛一支s&w m36或者m49用JHP夠啦...

http://2.bp.blogspot.com/_XCkTSf0swcQ/SKO_m60JsqI/AAAAAAAACuE/jIq ...
家下咁多恐怖份子, 個個唔怕死唔怕痛, 唔用.357唔夠力...

我就認為FN-57好

事關用SS190 易打穿防彈衣…

又有20飛任打

發新話題