發新話題

小試女友一號

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-9-2009 02:35 發表

等夠錢買M9...
不如等DP3...
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-9-2009 02:38 發表

Range-finder wor... 你係咪搞錯左d咩...
o個日Leica press先有一堆師兄講室外有d 情況(唔記得係逆光定係咩),用ranger finder係對唔到
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 HunterX 於 17-9-2009 02:42 發表

不如等DP3...
唔知會係咩range... 如果佢可以同第二d廠合作(eg. Pentax),人地出機身佢出晶片....屈機!
最好係28mm...

引用:
原帖由 HunterX 於 17-9-2009 02:41 發表

我都唔鐘意影人, 要外閃做咩...
唔一定係影人先用閃,有閃可以多樣野玩je
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2009 02:45 發表

o個日Leica press先有一堆師兄講室外有d 情況(唔記得係逆光定係咩),用ranger finder係對唔到
睇唔到粒點je...對住強光的話...
但去到室外就用景深搞掂ga la~
iso 100 f11 1/125s, 重有咩要知?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2009 02:46 發表

買支國產野玩下囉~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2009 02:46 發表

例如呢?

不過我都係會入EVF先~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 17-9-2009 03:04 發表

例如呢?

不過我都係會入EVF先~~
夜晚影野,跳燈打天花做d 柔光,影物件都用得著

如果你影開日頭的就唔多用到的,咁evf係有用d

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-9-2009 02:46 發表

唔知會係咩range... 如果佢可以同第二d廠合作(eg. Pentax),人地出機身佢出晶片....屈機!
最好係28mm...
如果真係同人合作, 又有28mm, 我都跳坑......
-但丁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2009 03:11 發表

夜晚影野,跳燈打天花做d 柔光,影物件都用得著

如果你影開日頭的就唔多用到的,咁evf係有用d
日晚都有, 不過多數係室外...
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-9-2009 02:47 發表

睇唔到粒點je...對住強光的話...
但去到室外就用景深搞掂ga la~
iso 100 f11 1/125s, 重有咩要知?
超焦距
眼光光~

原來係7490,可以八下media price開咩價

Panasonic Hong Kong good always over price,
wait for water goods

引用:
原帖由 HunterX 於 17-9-2009 03:24 發表

日晚都有, 不過多數係室外...
evf要$1,400

引用:
原帖由 ATM 於 17-9-2009 14:20 發表
Panasonic Hong Kong good always over price,
wait for water goods
有同事問左,media 都要6k尾

發新話題