發新話題

有關7d功能

http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=244&t=1246256
台灣有人轉貼左香港某大_站的7D同5D2對比..

http://bbs.fengniao.com/forum/showthread.php?t=1363576
祖國蜂鳥網有埋同各牌機對比tim...

so far...都係像素低d好...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-9-2009 15:51 發表
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=244&t=1246256
台灣有人轉貼左香港某大_站的7D同5D2對比..

http://bbs.fengniao.com/forum/showthread.php?t=1363576
祖國蜂鳥網有埋同各牌機對比tim...

so far. ...
1Ds III / 5D II 塊CMOS始終大勝

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-9-2009 22:19 發表

1Ds III / 5D II 塊CMOS始終大勝
但5D II對焦完全收哂皮.........
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 路比 於 25-9-2009 01:55 發表

睇見佢咁燒錢法,雖然耐佢唔何,不過都
佢會係我係9月份內第一個見到一手拎住5D2插24-70 2.8L,另一手拎住7D插70-200IS 2.8L o既人
岩岩先退休唔夠半年,就買機買鏡遊左半個北美洲,
呢D人,有個錢就身痕 ...
佢今日真係買左

引用:
原帖由 路比 於 27-9-2009 00:53 發表

佢今日真係買左
快d影幾張post上嚟la
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 27-9-2009 00:56 發表

快d影幾張post上嚟la
我玩左一陣,不過冇拎到佢D相......

手感比5D2好,個手柄D手指位可以抓得比5D2深,個VF好先進,對焦追焦好快,

我估唔到我第1次試玩呢部機係係屋企

引用:
原帖由 路比 於 27-9-2009 01:41 發表

手感比5D2好,個手柄D手指位可以抓得比5D2深,個VF好先進,對焦追焦好快,

我第一次試玩呢部機系係成成...差d拎埋銀包出來......
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 路比 於 27-9-2009 01:41 發表

我想聽下 8fps 快門有幾快
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我想知幾時先出番45點對焦...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-9-2009 02:41 發表
我想知幾時先出番45點對焦...
發夢o個時

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 27-9-2009 02:49 發表

發夢o個時
十年有多既1v已經係45點...而家數碼完頂級都係45點...醒醒吧 Canon!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-9-2009 03:42 發表

十年有多既1v已經係45點...而家數碼完頂級都係45點...醒醒吧 Canon!
人地唔係科研機構, 係商業機構... 醒醒吧 Adrian!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 27-9-2009 04:20 發表

人地唔係科研機構, 係商業機構... 醒醒吧 Adrian!
我用緊手動對焦,我有排訓...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-9-2009 04:25 發表

我用緊手動對焦,我有排訓...
手動係男人既浪漫... 唔醒又如何?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 27-9-2009 04:39 發表

手動係男人既浪漫... 唔醒又如何?
手動影唔到女仔... 又冇朋友...

發新話題