發新話題

今次到CANON出招了

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 03:02 發表

但係咁出得的,估的都係1d的低階,半片得o黎又係同5d2同一個售價
我覺得有市場架,不過CANON要出返多D似樣o既EF-S鏡先得啦

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 03:04 發表

整16:9的相
冇關係架喎,唔夠大就係唔夠人架啦

引用:
原帖由 路比 於 29-8-2009 03:06 發表

冇關係架喎,唔夠大就係唔夠人架啦
用支改左momnt的10-22影完之後,在電腦crop,變16:9
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 路比 於 29-8-2009 03:05 發表

我覺得有市場架,不過CANON要出返多D似樣o既EF-S鏡先得啦
ef-s係有好野,不過個價貴到比多幾k有支紅圈
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 03:08 發表

ef-s係有好野,不過個價貴到比多幾k有支紅圈
呢個都唔係大問題,問題係比左咁多錢買枝高質鏡,都唔比返個防水防塵你先死丫嗎

引用:
原帖由 路比 於 29-8-2009 03:27 發表

呢個都唔係大問題,問題係比左咁多錢買枝高質鏡,都唔比返個防水防塵你先死丫嗎
不過ef紅圈用落半片機效果都唔係太好

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 03:40 發表

不過ef紅圈用落半片機效果都唔係太好
就係果幾枝好o既EF-S成象都好過L,不過又唔係全天候,咁又點可以放心粗用呢

引用:
原帖由 路比 於 29-8-2009 04:38 發表

就係果幾枝好o既EF-S成象都好過L,不過又唔係全天候,咁又點可以放心粗用呢
有幾可要全天候咁用ar

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 14:15 發表

有幾可要全天候咁用ar
對我黎講都幾重要=.,="
入CAMP,行山,去沙灘,落雨,都可以放心用,開心好多架

7D乃係傳聞姐

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

傳多兩傳就係真ga la

引用:
原帖由 路比 於 29-8-2009 17:38 發表
對我黎講都幾重要=.,="
入CAMP,行山,去沙灘,落雨,都可以放心用,開心好多架
有幾多人好似你咁用,如果係咁的你要用的機都要係咁先得

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 18:08 發表

有幾多人好似你咁用,如果係咁的你要用的機都要係咁先得
依家2枝鏡都係防水防塵,係欠部機身=.,="

引用:
原帖由 路比 於 29-8-2009 22:06 發表

依家2枝鏡都係防水防塵,係欠部機身=.,="
入部5D2啦

引用:
原帖由 ++朗++ 於 30-8-2009 01:57 發表

入部5D2啦
傻豬豬,我用OLYMPUS架,等緊E-3後繼機

我對一部FF版o既500D冇興趣
返而APS-C版1仔(7D)就真係吸引啦,不過EF-S冇全天候鏡,想我轉會都幾難

發新話題