發新話題

維護穩定.....一二三四....

見到中國軍隊,如此威風勇猛!
中國一定可超越英美,成為第一大軍事強國!

好似宣傳照
我喜歡

D shotgun 子彈,種類唔知同唔同香港呢?
係咪12ga?打2、4號 or其它?

引用:
原帖由 hkncnc 於 20-7-2009 11:51 發表

好似宣傳照
我喜歡
有無人見到右手食指!
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 seals 於 20-7-2009 00:44 發表
見到中國軍隊,如此威風勇猛!
中國一定可超越英美,成為第一大軍事強國!
seals兄,武警咋.....洗乜出人民解放軍.......
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 20-7-2009 17:08 發表

seals兄,武警咋.....洗乜出人民解放軍.......
係喎!警察嚟喎!

引用:
原帖由 MS 於 20-7-2009 17:04 發表

有無人見到右手食指!
有!無夾,手指都放出嚟低讚啦!

引用:
原帖由 seals 於 20-7-2009 16:43 發表

D shotgun 子彈,種類唔知同唔同香港呢?
係咪12ga?打2、4號 or其它?
SEAL 兄
等我問下我D鏢師朋友,
佢有時要同上面鏢局聯合送鏢
可能會知上面係咪用十二號,

引用:
原帖由 Paul 於 21-7-2009 00:58 發表

SEAL 兄
等我問下我D鏢師朋友,
THX !!

引用:
原帖由 Paul 於 21-7-2009 00:58 發表

SEAL 兄
等我問下我D鏢師朋友,
你所指十二號是12Ga bird shot最細係9号沙
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 20-7-2009 05:04 PM 發表

有無人見到右手食指!
他守紀律,讚!
(他有D似森美 )
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

Shot gun係一個大課題!首先講
1.Action 分
a. Bolt Action,
b. Slide/Pump action,
c. over/under,
d. side by side,
e. combination(一槍管打shot shell一管打center fire或Rim fire)
2.Gauges 分
a.10ga
b.12ga(一般紀律部隊用)
c.16ga
d.20ga
e.410" (410係寸不是Ga)是花園槍,射程不遠!
3.Choke 揸頸位........例如膠水喉淋草地........揸多楂少都唔同射喇!
a.Full
b.Modify
c.Impoprove cylinder
e.Cylinder (香港警察,保安等用此!)
4.Chamber
一般Remington用2 3/4子彈....有d可入3"叫magnum槍身寫明
5.Shot shell分
a.Buck shot(最大鉛粒00,0,1,3,4,BB
b.Bird shot 2,4,5,6,7 1/2.8,9,(警用2同4)
c.CS Gas(警用)
scan神咗相片稍後
ms在此搭枱多謝Seals兄禆面
ms無掂 shot gun 好奈!以上資料未知是否過期.....祈為指出錯處為要,謝謝

尊重人格, 請勿抄習

特警好睇D,武警俾我感覺好邋遢= =
我想問果套盔甲除左防刀棍仲防唔防彈架?

引用:
原帖由 MS 於 21-7-2009 18:17 發表
1.Action 分
e. combination(一槍管打shot shell一管打center fire或Rim fire)
2.Gauges 分
a.10ga
...
好詳細!

引用:
原帖由 MS 於 21-7-2009 06:17 PM 發表
1.Action 分
2.Gauges 分
a.10ga
...
MS可是個可尊敬的人哦
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

發新話題