發新話題

cgf x qewi@中環夜影(出先死先)

回覆 30# 的帖子

點解
www.fotop.net/qewi

引用:
原帖由 qewi 於 13-9-2009 12:46 發表
點解
物以罕為貴 仲要係靚女添

引用:
原帖由 qewi 於 13-9-2009 12:46 發表
點解
Qewi 上左黎???咁要貼多D相la..........
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 ATM 於 13-9-2009 12:55 發表

物以罕為貴 仲要係靚女添
喺唔同版出呢句有唔同的
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 ATM 於 13-9-2009 11:46 發表

上左黎??
呢到一有新女會員就瘋狂架啦!
呢個post爆硬

引用:
原帖由 亞延 於 13-9-2009 15:33 發表

呢個post爆硬
喺人流量低的相版出,問題唔係好大,而且又唔係qewi自己開post
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

但係好快就會傳咗出去
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 13-9-2009 15:44 發表
但係好快就會傳咗出去
今日星期日,例少cgf人online,爆都唔係今日爆版

引用:
原帖由 亞延 於 13-9-2009 15:33 發表

呢個post爆硬
一定會呀
次次都係!!!

不過真係想跟下c兄學野!!影得好靚
Nice shot!

引用:
原帖由 1233 於 13-9-2009 15:59 發表

一定會呀
次次都係!!!

不過真係想跟下c兄學野!!影得好靚
Nice shot!
影夜景+人,有支大光圈先,起碼要有f2.8或以上,唔係的細光圈,慢快門的就要落架

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-9-2009 16:12 發表

影夜景,有支大光圈先,起碼要有f2.8或以上
定焦50.8算唔算

引用:
原帖由 1233 於 13-9-2009 16:13 發表

定焦50.8算唔算
算,不過要人+景的就要行好後,大頭都得的(講緊唔落閃用現場光影)

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-9-2009 16:24 發表

算,不過要人+景的就要行好後,大頭都得的(講緊唔落閃用現場光影)
禁個iso大約係幾多?
因為有時影夜景,個景有時會變得太過橙@@
唔知幾多iso先岩

引用:
原帖由 1233 於 13-9-2009 16:29 發表

禁個iso大約係幾多?
因為有時影夜景,個景有時會變得太過橙@@
唔知幾多iso先岩
按機的可用iso,有時可以用其他方法去就,好似慢快門

我呢張都係f4,1/10s,iso 800(手持)

呢張f2.8,1/15s,iso 640(落三腳架)

哦哦  原來如些!明白晒了~又學多左野啦

發新話題