發新話題

今次到CANON出招了

引用:
原帖由 亞龍 於 12-9-2009 01:31 發表
咪係...........................
襯部7D未出,快手放左部40D,袋番少少都好嘛~

不過用緊40D or 50D又真係唔洗咁急升級喎,用到部機打柴先lor

引用:
原帖由 m4devastator 於 12-9-2009 01:07 發表
就好似蘋果啲ipod咁

電子野永遠出新既都係"大件夾抵食"

呢個價錢, 今日有呢個質素呢個功能

呢個價錢, 出年已經又再想換機...

我都係乖乖用好40D算

睇睇下, 7D都唔係好吸引姐; ...
當入多部機,40d係備用
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2009 00:36 發表

而家睇番...最好既機型都係D80... 重有D40/40x...
D3同D300真係回春藥來ge...不過之後就....
d80真係好野黎, 好balance的一部機, 但當初就係因為個二千蚊, 買咗d60...
d60我個人都覺得好好, 粗用唔肉赤, shutter count都已經就到頂...係時候....
眼光光~

400D放都唔值錢,都係留返做後備~當買多部機~~~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-9-2009 08:15 發表

d80真係好野黎, 好balance的一部機, 但當初就係因為個二千蚊, 買咗d60...
d60我個人都覺得好好, 粗用唔肉赤, shutter count都已經就到頂...係時候....
我真係唔知可以換咩機啦而家Nikon..

F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2009 11:41 發表

我真係唔知可以換咩機啦而家Nikon..
追機係永無止境~D300/D300S已經滿足到我了~
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-9-2009 13:57 發表

追機係永無止境~D300/D300S已經滿足到我了~
我覺得D300好過300S tim..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2009 14:29 發表

我覺得D300好過300S tim..
何解?
影相方面SPEC上基本上係一樣, 唔覺得邊部會好d wor...
傳聞個q mode同d5000個一樣, 不外如是, 不過自己一日未試都唔知啦.
連拍方面, 我唔鍾意crack機, 亦唔一定會用直度, 所以300s的7fps都係著數d啦.
況且電子野嘛, 我都遵從有新買新呢個定律嘅.
眼光光~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2009 01:32 發表

襯部7D未出,快手放左部40D,袋番少少都好嘛~
叫莊家咁做仲好啦

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 westdog 於 12-9-2009 13:31 發表
希生用5Dm2~
http://www.youtube.com/watch?v=HZp9WMy4ihg&feature=related

Canon EOS 7D Sample Video
http://www.youtube.com/watch?v=ChkcX9qdgl8&feature=fvw
http://www.youtube.com/watch?v=Yj ...
8fps好快呀

啲聲正呀

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-9-2009 14:50 發表

何解?
影相方面SPEC上基本上係一樣, 唔覺得邊部會好d wor...
傳聞個q mode同d5000個一樣, 不外如是, 不過自己一日未試都唔知啦.
連拍方面, 我唔鍾意crack機, 亦唔一定會用直度, 所以300s的7fps都係著數d啦.
況 ...
佢個noise好似抹得冇咁勁..上網睇..
不過WB好似準左d....但都係覺得D300好d!

引用:
原帖由 m4devastator 於 12-9-2009 19:45 發表

叫莊家咁做仲好啦

佢叫個model簽個名上部機度都未必有人肯買佢啦!

引用:
原帖由 m4devastator 於 12-9-2009 19:45 發表

叫莊家咁做仲好啦

我會當入多部機
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

發新話題