發新話題

廢人廢技術用廢機唔唔帶腳架挑國金機

引用:
原帖由 於 7-9-2009 15:04 發表
我都煩緊買咩腳架....有時行山又想攻頂...大風D 又驚會郁...重..又驚未上到頂就碌返落山...
其實平時出街...買邊隻腳架已經夠用...太多牌子...好混亂
我琴日去左鴨記睇.
唔知100-200蚊個D腳架影日景夠唔夠用呢..會唔會唔穩.
我想買隻腳架去影19號個屯門煙花!

引用:
原帖由 亞延 於 7-9-2009 02:44 發表

我都唸緊同一個問題,我而家影一次相已經好似走難咁...如果鋁架我真係會斷腰
我買之前都係一樣
比多一千蚊,輕得400g咋喎
不如當做gim好過啦
我仲睇埋上一代炭腳,平D,不過都要貴六百,而且負重得返4kg,輕得200g

所以都係平D買枝鋁合金,玩埋橫向中軸添

引用:
原帖由 loki 於 7-9-2009 15:32 發表

我琴日去左鴨記睇.
唔知100-200蚊個D腳架影日景夠唔夠用呢..會唔會唔穩.
選購你的第一支腳架
http://www.fotobeginner.com/659/introduction-to-tripod/

引用:
原帖由 loki 於 7-9-2009 15:32 發表

我琴日去左鴨記睇.
正常用三腳都會o係個架下面吊少少重野
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-9-2009 16:38 發表

正常用三腳都會o係個架下面吊少少重野
吊返個腳架袋響度啦緊係

引用:
原帖由 louisli 於 7-9-2009 19:23 發表

吊返個腳架袋響度啦緊係
如果for我做野的兵荒馬亂環境,我會將一隻腳,涉入我d 背包耳仔度
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 路比 於 7-9-2009 02:34 發表
我今日都升級左枝腳Manfrotto 190XPROB + Gitzo G1178M
190xprob fans!

不過我開始嫌佢唔夠穩陣,又重....
用緊個三維頭,好鬼好用呀個804RC2...但又開始唔夠負重...
有錢真係上炭腳...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2009 19:48 發表

用緊個三維頭,好鬼好用呀個804RC2...但又開始唔夠負重...
有錢真係上炭腳...
man 記好似今年會有新腳出

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-9-2009 20:20 發表

man 記好似今年會有新腳出
我之前電腦展見支055賣五百幾...我果刻真係差d失去理性買左... 明知自己唔會肯搬,但係又好正wor個負重...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2009 19:48 發表

有錢真係上炭腳...
同款計,炭腳仲唔夠穩
引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2009 20:24 發表

我之前電腦展見支055賣五百幾...我果刻真係差d失去理性買左... 明知自己唔會肯搬,但係又好正wor個負重...
早知咁平就入去買啦

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2009 20:24 發表

o個時其實重有一支新野ga

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-9-2009 23:14 發表

o個時其實重有一支新野ga
新野?

引用:
原帖由 路比 於 7-9-2009 23:13 發表

同款計,炭腳仲唔夠穩

早知咁平就入去買啦
055真係...搬唔郁..
而家成日揹住支190xprob配Hasselblad,真係.....

我對Manfrotto 7302YB M-Y興趣大d

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2009 23:23 發表

新野?
原來唔係好新.半新

Manfrotto 7302YB M-Y

發新話題