發新話題

廢人廢技術用廢機唔唔帶腳架挑國金機

引用:
原帖由 亞延 於 8-9-2009 23:43 發表
咁大家都係覺得man記好???
聽你地咁講我都打算買鋁架了
除左果隻190pro仲有邊隻ok
要穩陣梗係MAN記028B la,軍醫N年前賣咗支比人,而家忽然好掛住,有無C-HING放2手........??當年軍醫未用man記525MVB,用支028+水平器+501頭用來拍VIDEO;028+波頭用來拍PHOTO一架兩用十分好用!

PS:用MAN記028B 前面好難有人遮到您,而且好有打game feel..........  ( 認真架,028唔啱玩唔好打我........)

HAPPY SHOOTING!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 9-9-2009 14:46 發表

要穩陣梗係MAN記028B la,軍醫N年前賣咗支比人,而家忽然好掛住,有無C-HING放2手........??當年軍醫未用man記525MVB,用支028+水平器+501頭用來拍VIDEO;028+波頭用來拍PHOTO一架兩用十分好用!

PS:用MAN記028B 前面好難有人遮到您,而且好有打game feel..........  ( 認真架,028唔啱玩唔好打我........)

好似用緊m60

引用:
原帖由 路比 於 9-9-2009 11:08 發表

唔好買kit,佢話4.7kg負重只係隻腳,個波頭冇力的
波頭係咪一定要跟返腳架個廠架?
如果佢kit個波頭唔得咁佢間廠啲波頭......

引用:
原帖由 亞延 於 9-9-2009 17:22 發表

波頭係咪一定要跟返腳架個廠架?
如果佢kit個波頭唔得咁佢間廠啲波頭......
唔一定,而且佢kit已經有晒2隻鑼絲比你網咩波頭都得
佢單賣o既波頭都ok,睇返負重啦

引用:
原帖由 路比 於 9-9-2009 16:02 發表

好似用緊m60
又無咁重,唔連頭4kg多D姐..........最緊要穩重丫ma...........

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 路比 於 9-9-2009 17:31 發表

唔一定,而且佢kit已經有晒2隻鑼絲比你網咩波頭都得
佢單賣o既波頭都ok,睇返負重啦
唔該晒路比

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2009 19:48 發表

190xprob fans!

不過我開始嫌佢唔夠穩陣,又重....
用緊個三維頭,好鬼好用呀個804RC2...但又開始唔夠負重...
有錢真係上炭腳...
今日去左飛花睇左,可以唔用搭架的方法都夠高,唯一問題係好重,同埋我睇中o個個波頭加埋都近2k
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 亞延 於 9-9-2009 18:08 發表

唔該晒路比
如果你去飛花買野,可以搵我,我同佢地都ok 熟可以平d
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 10-9-2009 00:16 發表

如果你去飛花買野,可以搵我,我同佢地都ok 熟可以平d
唔洗訂既我實無問題架 講笑
唔使啦,不過我都唸著去天長睇睇

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 10-9-2009 00:15 發表

今日去左飛花睇左,可以唔用搭架的方法都夠高,唯一問題係好重,同埋我睇中o個個波頭加埋都近2k
睇中邊枝同咩頭?

引用:
原帖由 路比 於 10-9-2009 00:21 發表

睇中邊枝同咩頭?
直cop個名

Manfrotto 322RC2 Horizontal Grip Action Ball Head with RC2 Rapid Connect Plate (3157N)

Manfrotto 055XPROB Pro Tripod Legs (Black)

其實....Induro即係Benro....只係打過個名賣去外國....昆你d錢....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-9-2009 00:34 發表
其實....Induro即係Benro....只係打過個名賣去外國....昆你d錢....
所以覺得唔值

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 10-9-2009 01:04 發表

所以覺得唔值
你兩個講完咁即係都係MAN記啦

引用:
原帖由 亞延 於 10-9-2009 01:09 發表

你兩個講完咁即係都係MAN記啦
都係睇荷包做人la

發新話題