23 12
發新話題

東瀛單兵反裝甲蘿蔔 ---- 01型

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-2-2009 02:45 發表

我諗你講既Javelin係佢....我冇記錯亞洲係叫佢做吹管導彈

我地講緊COD4入邊既係佢.....美佬FGM-148 Ja ...
Thanks Kimkileo C Hing,

The one I've used is British Javelin - Man Portbable Surface to Air Missile, with load of improvement this missile system was commonly use in airfield, bridges protection.

附件

25-2-2009 07:57

25-2-2009 07:57

回復kimkileo的帖子

thx師兄教導。
唔怪得之我初初玩COD4果個FD叫我拎枝標槍爆裝甲車啦。
陰晴不定,本是人性。

又有野想問, 其實真實既javelin係咪唔可以同似cod4咁隔住棟building來lock d tank? 我一直都覺得係cod4 亂來, 但早排睇future weapon javelin果集又話可以隔住個地下來lock d係窪地既armor...

引用:
原帖由 Pvt.King 於 25-2-2009 15:01 發表
又有野想問, 其實真實既javelin係咪唔可以同似cod4咁隔住棟building來lock d tank? 我一直都覺得係cod4 亂來, 但早排睇future weapon javelin果集又話可以隔住個地下來lock d係窪地既armor...
標槍其中一種瞄準模式就類似COD4既模樣,COD4亦都貼近現實,只不過瞄準方格係由射手指向目標而唔係game中自動鎖定,
攻頂模式時導彈會攀升上150米的空中再往下接敵,抵消戰爭一向的制高優勢

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-2-2009 15:50 發表

標槍其中一種瞄準模式就類似COD4既模樣,COD4亦都貼近現實,只不過瞄準方格係由射手指向目標而唔係game中自動鎖定,
攻頂模式時導彈會攀升上150米的空中再往下接敵,抵消戰爭一向的制高優勢
thanks
攻頂呢個我都知, 但我係想知可唔可以隔住d障礙物來鎖定, 我記javelin個system好似係只要user 用個方格指向target幾秒, 支missile就會自己飛去目標下嘛? 但問題來啦, 如果同目標中間有野阻住左,連目標都見唔到, 佢可唔可以聰明到只要指住果個方向就打到target呢? 應該唔得吧?
http://www.youtube.com/watch?v=Sg3UXzseLTI
即係好似4:50咁, 隔住坐山都打到?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 25-2-2009 16:02 發表

thanks
攻頂呢個我都知, 但我係想知可唔可以隔住d障礙物來鎖定, 我記javelin個system好似係只要user 用個方格指向target幾秒, 支missile就會自己飛去目標下嘛? 但問題來啦, 如果同目標中間有野阻住左,連目標都見唔 ...
可以,只要瞄準器看得見熱源(目標本身散發的熱)就能鎖定,導彈升上150米時導彈尋標器會再一次核對,注意設定戰場環境是兩三層的小屋而唔係香港咁既石屎森林

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-2-2009 16:41 發表

可以,只要瞄準器看得見熱源(目標本身散發的熱)就能鎖定,導彈升上150米時導彈尋標器會再一次核對,注意設定戰場環境是兩三層的小屋而唔係香港咁既石屎森林
完全明白, 唔該晒
但係香港, 支missile未飛到上一百五十米已經撞到招牌啦

在下一見日本SDF既新武器,,情不自禁諗起,,哥斯拉
delete

23 12
發新話題