18 12
發新話題

今次真係買機送技術啦

今次真係買機送技術啦

sony 全自動電子雲台 Party-shot

http://www.sony.jp/CorporateCruise/Press/200908/09-0806B/

http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=3225

號稱為 "個人攝影師" 的 Party-shot 其實是首個自動拍攝系統,其中利用人面偵測及一笑即拍技術,Party-Shot 可將相機 360 度旋轉、上下傾斜,甚至是驅動鏡頭自動變焦,並找尋理想的構圖,從而自動引發快門拍攝。相當智能的是,自動構圖功能會隨著不同拍攝情況而轉換,例如只有 1 人時面孔便會置於中央,而多人拍攝時,相機則會盡量將面孔安排於黃金分割中的黃金分割點,以避免構圖過於刻板。

自拍不求人

有個諗法.............

如果裝係旺角菜街,日日咁多人行黎行去,會影到d咩呢

可能會影到淋水果個

引用:
原帖由 路比 於 2009-8-7 03:34 PM 發表

可能會影到淋水果個
都要佢淋先可以影到佢架
面書&msn:johnlyqoo@hotmail.com

引用:
原帖由 路比 於 7-8-2009 15:34 發表

可能會影到淋水果個
  要裝多隻二號機影住隻一號,避免比人偷走。

引用:
原帖由 Zap 於 2009-8-7 04:00 PM 發表

要裝多隻二號機影住隻一號,避免比人偷走。
再要第三號影住二號..... 之後4,5,6,7.......

引用:
原帖由 小雲雲 於 7-8-2009 16:08 發表

再要第三號影住二號..... 之後4,5,6,7.......
點都會有一部係無機睇住

引用:
原帖由 1233 於 2009-8-7 04:19 PM 發表

點都會有一部係無機睇住
最尾果部係人睇就冇事架啦

引用:
原帖由 小雲雲 於 7-8-2009 16:29 發表

最尾果部係人睇就冇事架啦
搵得人睇就唔洗裝啦

引用:
原帖由 Zap 於 2009-8-7 06:04 PM 發表

搵得人睇就唔洗裝啦
其實係做樣架,唔洗咁認真

"只有 1 人時面孔便會置於中央"

mount支m249上去

引用:
原帖由 Zap 於 7-8-2009 18:04 發表

搵得人睇就唔洗裝啦
擺個圓形陣出來咪得囉~!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

好玩啊.......機連平台都只係3xxx....買部玩下都好
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

我上星期玩過,幾正!
我都可能會買!'
WX好D, 24mm 5x zoom

引用:
原帖由 ATM 於 8-8-2009 11:05 發表
我上星期玩過,幾正!
我都可能會買!'
WX好D, 24mm 5x zoom
我都覺得WX1好D,枝鏡點都好過TX1,仲有F2.4

ATM兄,我地搵你團購有冇得平D

18 12