發新話題

[新聞] Nikon 公佈 D300s, D3000, 小黑六, 18-200二代

小弟見有post係到
想問問 有無d nikon新仔機
平價介紹
小弟玩過D80 覺得都OK
4000~5000 會唔會有好野

麻煩大家了

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 30-7-2009 20:12 發表
小弟見有post係到
平價介紹

麻煩大家了
4000-5000我諗難少少..
宜家停產咁耐D80都好似無哂貨了..
果陣kit set都仲做緊6千幾
D5000就做緊5千尾
4000-5000我諗可以等D3000吧~

我個人suggest D90 kit

部D300s個雙插都幾好呀

玩下手無CF用都仲可以轉SD頂下

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 30-7-2009 20:12 發表
小弟見有post係到
平價介紹

麻煩大家了
http://www.dchome.net/viewthread.php?tid=732856&extra=page%3D1&page=1

可以望下~~

OMG

http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=3195

look at the price : 售價為 1999 英鎊

大家發夢好了

1999 英鎊 = $1999 x 14-15 = 27986~29985

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 m4devastator 於 30-7-2009 20:53 發表
OMG

http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=3195

look at the price : 售價為 1999 英鎊

大家發夢好了

1999 英鎊 = $1999 x 14-15 = 27986~29985
無可能啦...邊有可能咁貴

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 30-7-2009 21:08 發表

無可能啦...邊有可能咁貴
dcfever果啲堅料黎架..

再講, 呢枝鏡用左16組21片lens

有7片ED lens + nano coating

唔貴點回本...

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 m4devastator 於 30-7-2009 21:21 發表

唔貴點回本...
我睇到係30萬日圓喎..

小黑六
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 30-7-2009 21:46 發表

我睇到係30萬日圓喎..
標價貴過實賣價係好多牌子的定律...師兄們何以大驚小怪? 但保守估計兩萬係要的.

...兩萬蚊...我諗都唔會諗, 留番黎買定焦超遠攝好過, sigma 500 f4.5都係講緊兩皮五左右....
眼光光~

引用:
原帖由 m4devastator 於 30-7-2009 21:21 發表

唔貴點回本...
Fever?
堅料?

信者得永生啦

引用:
原帖由 101653 於 30-7-2009 23:40 發表

Fever?
堅料?

信者得永生啦
信果個肯定係fever(發左燒)

引用:
原帖由 mike-mike 於 30-7-2009 22:51 發表

標價貴過實賣價係好多牌子的定律...師兄們何以大驚小怪? 但保守估計兩萬係要的.

...兩萬蚊...我諗都唔會諗, 留番黎買定焦超遠攝好過, sigma 500 f4.5都係講緊兩皮五左右....
但唔會三萬咁多囉=_=

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 31-7-2009 00:25 發表

但唔會三萬咁多囉=_=
我自己覺得
$2000美金就差唔多
$2000歐羅已經過火

試問下ED鏡片
整左幾十年,有咁既技術,有咁既器材,大量生產會貴得去邊

一支鏡頭
貴係貴在佢既光學原理JA

頂~!又係 F2.8,出枝F4好唔好呀~!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

發新話題