發新話題

CANON G10

引用:
原帖由 於 27-7-2009 22:17 發表

師兄你講緊邊部  樓上講左好多部機
G1 ma...

引用:
原帖由 於 27-7-2009 22:20 發表

一陣同女皇申請撥款...要經財政核算..分分鐘呢部野過唔到核數師..雖然係我心水
我諗師兄你了解多d 會好d...一來易說服d...

引用:
原帖由 於 27-7-2009 22:31 發表

好多術語我睇唔明....所以好多時爬文唔係幾了解....我會盡我人事的...anyway多謝你答左我咁多問題
如果有朋友想放機 我唔介意接收二手
買得G-1的朋友...都唔會放機ga la..

引用:
原帖由 於 27-7-2009 22:39 發表

點解呢?
呢部野都應該出左幾年我睇d資料好似係咁講..但笨力喪力冇show個發布日
一年都好似未有...

買得既...通常都係d 玩開舊鏡既前輩,玩下M-mount,FD....所以除非買EP-1/GH-1唔係都唔會放..

引用:
原帖由 於 27-7-2009 22:17 發表

師兄你講緊邊部  樓上講左好多部機
應該係講緊PANA的G1~
眼光光~

引用:
原帖由 於 27-7-2009 22:53 發表

ep-1 我睇其他網友的comment都好似唔係幾好咁
七千蚊...痴線囉....唔係唔好...

引用:
原帖由 L 於 27-7-2009 22:54 發表

係啊..師兄你對呢部機有咩評價?_?
笨力喪力好d 定係都係揀返d傳統500d 果d好d?
呢部機我自己冇玩過...冇評價, 但因為m4/3其中一個特點係可以通過轉接環, 玩到好多舊鏡頭, 係發燒友當中都相當有份量的.
當日係花展就見過一位老人家用佢加支老鏡去影花.
自己鍾意高iso, 有得揀的話都會買sensor大dr的, 所以500d係一個好選擇.
眼光光~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-7-2009 22:59 發表

七千蚊...痴線囉....唔係唔好...
單講性能, ep-1好好架啦, 不過唔覺得佢值7千lor, 我認為4000 斎body就ok.
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 27-7-2009 23:05 發表

呢部機我自己冇玩過...冇評價, 但因為m4/3其中一個特點係可以通過轉接環, 玩到好多舊鏡頭, 係發燒友當中都相當有份量的.
當日係花展就見過一位老人家用佢加支老鏡去影花.
自己鍾意高iso, 有得揀的話都會買sens ...
你要高iso係因為用長鏡多嘛...

引用:
原帖由 mike-mike 於 27-7-2009 23:06 發表

單講性能, ep-1好好架啦, 不過唔覺得佢值7千lor, 我認為4000 斎body就ok.
我試過覺得一般... G10重快d..

發新話題