28 12
發新話題

GBB(長短火)簡單實用密氣DIY~~

支持DIY

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 21-4-2014 03:35 發表
明白,唔該晒小鬼兄!
另外想問如果係用魔膠或鑽石膠之類會唔會令到飛機同HOP UP膠啜得太實令到操作不順?
啜得實就氣密左
唔入匣拉滑架,飛機有啜HOP UP,飛機依然容易彈後為佳
拆下滑架,抽出HOP UP,槍管總成,
之後攞起條滑架,試下飛機可以拉幾長,記低個位
之後裝好曬成枝槍,[入匣]拉滑架,見到飛機申到盡先收就最好整番鬆佢啦

魔膠或鑽石膠之類做做厚左就無謂再加厚飛機咀

明白晒!唔該晒,小鬼兄。

支持DlY。
vincentlee

師兄,係用直徑幾多mm既熱宿膠??

引用:
原帖由 kawaiikawaii 於 21-4-2014 02:36 PM 發表
不如你卡下你隻飛機咀先啦...

引用:
原帖由 小鬼182 於 21-4-2014 05:03 發表

用防風火機對住出氣咀撻火,快走一圈,時間大約係0.5秒左右,摸下個出氣咀會唔會太熱,等十秒左右再走多一圈,走二至三圈就ok~~之後等15分鐘左右D螺絲膠乾得7788就可以裝得返~~正路依隻螺絲膠要一日先叫完全乾晒,不過有 ...
多謝解答
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 kawaiikawaii 於 21-4-2014 14:36 發表
係……依樣唔記得講………我用果條熱縮膠係5mm(好似係……),但其實唔洗計到咁盡,因為熱縮膠一縮可以縮細超過一倍,所以買大小小都ok~~

我落咗aa膠 拉bolt冇問題 一上匣打就啜翻出泥

引用:
原帖由 lyokoryan 於 3-5-2014 21:02 發表
我落咗aa膠 拉bolt冇問題 一上匣打就啜翻出泥
熱縮膠唔可以包過頭架……最多同出氣咀齊口,飛機一定要洗走晒D油,最好用牙刷同洗潔精洗,如果落AA膠做法有唔同,台灣果邊係先套熱縮膠,但要涉枝針落去,當燒到熱縮膠收縮後,因為有枝針係熱縮膠同出氣咀之間,所以熱縮膠係未完全貼服,依個時候只要將AA膠滴落去枝針度,AA膠就會沿著枝針入落去熱縮膠同出氣咀之間,滴兩三滴攞走枝針再燒一燒佢等熱縮膠收縮晒就搞掂啦~~不過依個方法我無試過,因為我係用螺絲膠,螺絲膠無咁快乾,唔洗搞咁多野~~

落膠之前最好磨花接合位,咁d aa 膠會食得入d,
另外有d膠係aa膠痴唔到,
g&p既m4飛機就係咁,爽身粉係冇用既
如果g&p飛機得咁就係能量唔得,因為我只有e兩款飛機,就係試過痴唔實

引用:
原帖由 小鬼182 於 3-5-2014 22:47 發表

熱縮膠唔可以包過頭架……最多同出氣咀齊口,飛機一定要洗走晒D油,最好用牙刷同洗潔精洗,如果落AA膠做法有唔同,台灣果邊係先套熱縮膠,但要涉枝針落去,當燒到熱縮膠收縮後,因為有枝針係熱縮膠同出氣咀之間,所以熱縮膠 ...
我同本文作者方法一樣but唔同膠水

引用:
原帖由 kenchan3037 於 3-5-2014 22:56 發表
落膠之前最好磨花接合位,咁d aa 膠會食得入d,
另外有d膠係aa膠痴唔到,
g&p既m4飛機就係咁,爽身粉係冇用既
如果g&p飛機得咁就係能量唔得,因為我只有e兩款飛機,就係試過痴唔實
我個隻就係能量

28 12
發新話題