63 12345
發新話題

原子彈。日本。

原子彈。日本。

http://www.youtube.com/watch?v=8XGjkyZU2oY

有人o向youwant forum咁講:
引用:
原帖由 laputa1119 於 2007-6-11 06:47 PM 發表
本人睇了本書講述日本2戰被炸真相
一個日本退伍軍人親口講述
美國根本沒有投下原子彈
只係投下了壓縮燃燒彈&斷絕日本各地與被炸地方的所有通訊並利用資訊戰
(資訊戰=利用假的資訊的戰爭)

上面的那個人根本係嚴重燒傷
世界上只是投下過一次原子彈
就是墨西哥那次
美國投下原子彈的片段其實係墨西哥那次的不同角度拍攝的!!
到底係真定假呢?

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 20-7-2007 09:43 發表
http://www.youtube.com/watch?v=8XGjkyZU2oY

有人o向youwant forum咁講:

到底係真定假呢?
要係當年司令部&發射飛彈班友先知係原子彈定壓縮燃燒彈

司令部同投彈機師都未必知!

但係如果o個個係壓縮燃燒彈有咁大威力令成個長崎or廣島炸到咁咁樣
我想知壓縮燃燒彈威力係有幾勁

但係我係日本做交流生果時, 去平和公園睇d野......好多都好恐怖
有個人真係熔左係度牆,
同埋摸佢個玻"離"樽, d玻"離"變左膠
其實會唔會又係d妖言惑眾既野??

引用:
原帖由 roger822 於 20-7-2007 12:03 發表
但係我係日本做交流生果時, 去平和公園睇d野......好多都好恐怖
有個人真係熔左係度牆,
同埋摸佢個玻"離"樽, d玻"離"變左膠
其實會唔會又係d妖言惑眾既野??
交流生果
講返正經,d人真係溶咗係度牆到
我聽呀媽講過,佢話d人係成層皮冇咗
五官係見唔到架

核彈熱力做成的木屋火災不會燒傷人嗎?

引用:
原帖由 simon142536 於 20-7-2007 12:15 發表

交流生果
講返正經,d人真係溶?係度牆到
我聽呀媽講過,佢話d人係成層皮冇?
五官係見唔到架
師兄唔好笑小弟啦
果度有得睇到個牆係有個工人當時拎住把梯, 熔左個"人形"落牆,
d汽水樽痴埋晒一舊舊
仲有塵浦上天主堂爛得好可憐,
仲有d勁多血既三凌廠工人服,
好多好多好核凸既野

同埋我果時去到咁岩係佢地 當年既同日同時爆炸,
去到會聽到"的的的"聲, 好似倒數咁, 幾心寒

不過佢地有d字既解釋會睇到好黑人憎, 就係好似話自己係自衛, 外國侵略佢, 等等

引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2007 12:32 發表
核彈熱力做成的木屋火災不會燒傷人嗎?
咁師兄,
其實真係核彈定係其他??
真係恐怖~"~
另外有事請教*
其實係咪核彈先可以做到個大冬菇?

引用:
原帖由 roger822 於 20-7-2007 12:38 發表

咁師兄,
其實真係核彈定係其他??
真係恐怖~"~
另外有事請教*
其實係咪核彈先可以做到個大冬菇?
只要爆炸力超大就可以有冬菇,不是只有核彈

我是幾想日本冇被核彈炸過, 因為日本會少了一隻外交棋子

引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2007 12:45 發表
我是幾想日本冇被核彈炸過, 因為日本會少了一隻外交棋子
政治我不太認識
引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2007 12:44 發表

只要爆炸力超大就可以有冬菇,不是只有核彈
我一直誤以為冬菇係核彈先有......
咁遮係個日本兵既說明係有可能?

引用:
原帖由 roger822 於 20-7-2007 13:33 發表

政治我不太認識

我一直誤以為冬菇係核彈先有......
咁遮係個日本兵既說明係有可能?
絕對有可能...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 20-7-2007 13:36 發表

絕對有可能...
咁既話,
呢件事真係好值得研究
等我搵下有冇多d資料先

引用:
原帖由 roger822 於 20-7-2007 13:33 發表

政治我不太認識
因為一些日本國民及政客成日因為自己被核彈炸過而覺得日本是二戰受害國(甚至最大受害者)而記不起或否定自己是發動國,

63 12345
發新話題