發新話題

香港紀律部隊軍操無王管?你想點就點?

香港紀律部隊軍操無王管?你想點就點?

http://www.youtube.com/watch?v=Uez27xEeSQU
香港紀律部隊百花齊放,終有一日有隊擦鞋仔操過檢閱台齊齊大叫曾特首你好!我們誓死為香港服務!

尊重人格, 請勿抄習

點解可以操到件制服鈄晒....?

回覆 #2 wonglk 的帖子

MS睇操兵,對於制服無意見?
尊重人格, 請勿抄習

wong sir可唔可以指出佢地錯處?
因小弟就黎加入制服團隊,好想了解一下
以免影衰英式步操

回覆 #2 wonglk 的帖子

操完好難講,再講笫一隊應該係police操得......

parade都要打數...WTF
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #4 wonglk 的帖子

當年MS個親細佬入特警,佢一句都唔提識MS,叻果個死果個,亞sir教セ你就做セ佢操新仔(警察)又係提都不提,講個真人真事,有d朋友知佢當差對MS講佢個同期係MS細佬個班主任,好彩有佢,否則佢d例肥咗,要打包.MS問細佬,細佬話佢係班長,(三十幾歲人才由監房轉差人)同期叫佢做UNCLE!,因佢眉精眼企,負責清潔教官房,佢在監房做果陣時學識開鎖,所以佢偷開教官個柜睇試卷,佢話就住做咋!否則考第一?各位知道答案都會肥?果条福佳仲話好彩識佢?唔好叻唔切呀.不過佢知MS幾兄弟唔係善男信女,唔敢亂來,否則佢點其他教官炳MS細佬一鑊,跟住自己出面做好做醜,做塲大戲!你仲感激到喊添!其實江湖險惡,着制服靠得住,豬乸都會上樹?你有無家姐呀!小心整一單英雄救"你",你家姐就無言感激,以身相許喇!儍哥哥,MS俾咗封大利是賀你當差喇?撻朵要睇清睇楚!着制服得一個人靠得住!就係MS囉"以上係MS老婆講與MS無關,謝謝.

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 wonglk 於 14-8-2007 22:38 發表
點解可以操到件制服鈄晒....?
any problem?

引用:
原帖由 saikeung23 於 15-8-2007 00:02 發表

呢個真係唔知...
小弟對英式步操唔熟....

引用:
原帖由 saikeung23 於 15-8-2007 00:02 發表

正常既動作應該係唔會整"wear"件衫架啵
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #7 mswong 的帖子

對唔主...小弟真係唔係幾明wong sir既意思.....

回覆 #11 wonglk 的帖子

親愛的朋友:槍打出頭鳥,收檢些好,唔信?MS就教你一課俾禮喇!
Salut to the left .................

未完!識操的朋友齊齊玩?Word of command on边隻腳,隨即..................

尊重人格, 請勿抄習

M16A1 加刺刀?!

回覆 #13 Parachuter 的帖子

M16刺刀MS有幾把,操就未試過?
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #5 ranger_hk 的帖子

差人最守規矩,依足Drill book,所以無セ睇頭,有一隊(對不起MS無心機睇)總知係裨槍禮果隊,所為不驚人死不憂!自創動作,如果揸正應該係Salut to the right 不是eyes right?
尊重人格, 請勿抄習

發新話題