18 12
發新話題

同人GAME 野比大雄的生化危機= =

同人GAME 野比大雄的生化危機= =

須先安裝rpg2000(日文版)

RPG2000)下載點:http://www.famitsu.com/freegame/rtp/2000_rtp.html
點選"自己解凍形式 rtpsetup.exe(サイズ:11.7MB)" 就開始下載了(一定要用microsoft applocale 將佢既碼轉為日文 唔系解唔到壓縮)

遊戲官方網
http://www.geocities.jp/biohazard_naka_aaa/nobitahazard.html
(Фヨ⑦①みЭ 看到這句點下去就可以下載了)

下載 遊戲的壓縮檔後用AppLocale開WINRAR主程式 (語言選日文) (主要是因為win rar會因為入面既日文 亂左碼而無法解壓)
之後先可以解壓到個遊戲檔

操作方式:
移動:鍵盤上下左右
舉槍.收槍:Shift
開槍:空白鍵
調查:空白鍵

許我lag了 但這是我今天才發現的........玩過的勿插我好嗎?

好似好正
試下先

吓?!!

不過我睇下點先~
NO COMPROMISE!

原來子彈有限架...............

我宜家玩到呢度......:
離開大雄屋企,執左枝槍,走左去學校,同胖虎得人會面,成功保護太郎,攞左資料室鎖匙,去左資料室同其他室,得到幾本書,去左家政室,攤埋咩食物殘渣咩報告,save左,之後唔知點行.......

引用:
原帖由 老鼠 於 24-8-2007 12:09 發表
原來子彈有限架...............

我宜家玩到呢度......:
離開大雄屋企,執左枝槍,走左去學校,同胖虎得人會面,成功保護太郎,攞左資料室鎖匙,去左資料室同其他室,得到幾本書,去左家政室,攤埋咩食物殘渣 ...
到上面既白色門 有狗狗 唔理 照行 會到北棟
到北棟  進入美術室 囉一隻黏土手n筆記

美術室南の教室内にハンドガンの弾
物置、像を穴の上に乗せてからスイッチを押す、宝箱からエンブレム入手
呢度有問題 美術室對落既課室我只囉到子彈
但就點都找唔到個寶箱,入面應該有個紋章既.重要物品黎既*我而家就系佢而卡左關*

翻去廚房 走近個煲 可以融左個黏土 並得到青寶石
此時會出現獵食者= =好煩 跑得好快 又肉厚(散彈應該2發3發 、手槍6發左右)

可以無視 但下面個隻一定要殺 唔系重臨時會被佢輕易整死
之後番去北棟
走一走會聽到慘叫聲 立即番撲番去資料室 會發現小夫同隻喪屍死戰中(我唔知唔理佢會唔會搞到被喪屍咬死,但當時我補一槍隻野就死左)
呢個明顯惡搞bio3- -JILL 同Berry見面時既事= =

另外 你要到保健室(save point個度) 右下角 有得入去教員室
入面有個入口系去校長房的
入面有個寶箱 輸入6358 可以囉到散彈槍 而後要玩推石像 將石像推到綠色格仔位
如果衰左可以出去再入黎 石像會回復原狀
成功後有房仔出現、入去後有得囉女更衣室鎖匙......(調查一下可以發現校長原來系個色老頭.......女更衣室鎖匙用處....心照啦)

之後去得二樓啦 努力啦= =
我仲找緊個紋章

去到旅館啦

樓上的 請問學校紋章在哪裡找?一直找唔到代替的結果一囉到金色紋章就唔比我出去- -

解完有個RTP的檔,但要按邊個玩??

引用:
原帖由 alien 於 24-8-2007 22:53 發表
樓上的 請問學校紋章在哪裡找?一直找唔到代替的結果一囉到金色紋章就唔比我出去- -
北棟1F
美術室で粘土で作った手、生徒の手帳入手
物置、像を穴の上に乗せてからスイッチを押す、宝箱からエンブレム入手

エンブレム就係校章

引用:
原帖由 fire23wong 於 26-8-2007 19:46 發表

北棟1F
美術室で粘土で作った手、生徒の手帳入手
物置、像を穴& ...
有朋友跟我講物置房要鎖匙開
但問題是連佢都唔記得物置房鎖匙哪裡入手的

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 26-8-2007 15:53 發表
解完有個RTP的檔,但要按邊個玩??
RTP只是驅動遊戲的前期工作
裝左後要去遊戲既官網自已下載整隻遊戲的

唔該....唔講真係唔知

有無人爆左?

請問誰有完整中文版攻略啊
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

我之前爆了..大家玩到旅館過唔到了嗎?

18 12
發新話題