34 123
發新話題

繼Mig-21之後……T-55也被共軍玩殘了……(同場加演輪式戰車)

繼Mig-21之後……T-55也被共軍玩殘了……(同場加演輪式戰車)

北工T-55改良方案終極版……

而家仲搞T-55???!!!!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

回覆 #2 HunterX 的帖子

T-55到今時今日仲喺唔少國家服役,而佢既改裝、升級服務可以話有一個龐大既市場。但同時又系競爭激烈,以色列、俄羅斯、烏克蘭、白俄羅斯、東歐各國都盯住尼個市場……今次北工尼個方案配套系我見過關于T-55改良既最猛一個……

根本就是將T55變96改......  我倒是想知道它的火控如何,和96改會不會有分別.

另外,這台8X8是可新設計的?因為看上去好像和以往的不同.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

[quote]原帖由 Hamlet 於 10-9-2007 23:46 發表
T-55到今時今日仲
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 WAIKO01 於 11-9-2007 00:02 發表
根本就是將T55變96改......  我倒是想知道它的火控如何,和96改會不會有分別.

另外,這台8X8是可新設計的?因為看上去好像和以往的不同.
內部無資料,不過我個人覺得點都要達到96初期型既標準,否則客戶系睇唔上眼……

國內既8輪裝甲車有分自用型同外貿型,尼款好似系外貿用……
引用:
原帖由 HunterX 於 11-9-2007 01:57 發表

我幾驚佢話自用........
根據06年既統計數字國內既裝備既T-55仿制型號59式坦克數量約5000架,雖然話已經唔系一線主力,但好好咁執下都系可觀戰力。

t55的改裝潛力極大, 以色列成功的改裝為Achzarit裝甲車.
而最利害的改裝可算是雷霆救兵中的虎式坦克了.

引用:
原帖由 tango10 於 11-9-2007 12:12 發表
t55的改裝潛力極大, 以色列成功的改裝為Achzarit裝甲車.
而最利害的改裝可算是雷霆救兵中的虎式坦克了.
我記得果架係T-34....

據說入面坐得好辛苦...

亞洲人體型仲系可以,歐洲人就……

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-9-2007 17:41 發表

我記得果架係T-34....
可能他所拍的是雷霆傘兵那一台.
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-9-2007 21:46 發表
據說入面坐得好辛苦...
這是源自前蘇聯習俗:以人遷就武器......
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 Hamlet 於 11-9-2007 08:31 發表

內部無資料,不過我個人覺得點都要達到96初期型既標準,否則客戶系睇唔上眼……

國內既8輪裝甲車有分自用型同外貿型,尼款好似系外貿用……

根據06年既統計數字國內既裝備既T-55仿制型號59式坦克 ...

根據06年既統計數字國內既裝備既T-55仿制型號59式坦克數量約5000架,雖然話已經唔系一線主力,但好好咁執下都系可觀戰力。
我個人認為軍方採用的可能性很大,不過不是現在.他們還在看國外的"小白鼠"表現才決定.但這些
"小白鼠"可能是研發部門的"及時雨"
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 Hamlet 於 11-9-2007 21:41 發表
軍方制式採用了?
支那人 不等如 中國人

34 123
發新話題