60 1234
發新話題

童年回憶01 - 魔天戰神

童年回憶01 - 魔天戰神

呢幾日無啦啦想搵返d舊卡通片~
點知比我見返呢套<魔天戰神>
勾起好多童年o既回憶
又有幾多位會記得呢套卡通呢~

小時候其中一套很喜歡的卡通!
每日放學返屋企都等住睇,
雖然唔係d咩大作,
但都唔錯ka^^

努力尋片中

簡介:
地球人為尋覓新天地,於公元廿五世紀移居「出雲星」,其中大和夫婦誕下男嬰,取名武尊。一日,武尊無意中喚醒了沉睡百萬年機械戰士。機械戰士名須佐尊,本為魔彗星統治者「月夜見」八大魔天戰士中實力最強的戰士,但在一次意外中,須佐尊因失控而失了蹤。超級好看的一部出色的經典動畫大作,大家來重溫一下,找回兒時的感動吧!

片頭:
http://www.youtube.com/watch?v=pBtQwdJd3-g
http://www.youtube.com/watch?v=AesStzz9lNo

玩具:
http://yokohama.cool.ne.jp/miesch/tg/tg01.html

須佐尊~~~!!!!!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

我細個硬係覺得佢好似斯路.......
今晚打老虎

我都有睇過~
好似成日都暴走~

@@我記得個粉紅色頭髮既係壞人個妹....部機械人會新d絲變勁左

引用:
原帖由 MarK-C 於 6-11-2007 15:19 發表
我都有睇過~
好似成日都暴走~
呢套重正!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-11-2007 17:56 發表

呢套重正!
激讚 可惜找不到來看了.....
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

我有comic but 出左3集就冇出

these are also nice~

熱血最強

絕對無敵

元氣爆發

疾風戰士

引用:
原帖由 yeungm 於 7-11-2007 09:52 發表

熱血最強

絕對無敵

元氣爆發

疾風戰士
全部都好野黎架wo~上上下堂全間學校變形,成班同學一齊幫手~

魔天戰神記得有一段個主角係沙灘跑,d風吹左入佢個舊野到,搞到個巨人係到自己行...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-11-2007 05:56 PM 發表

呢套重正!
=.=呢個我都記得...搵d金木水火土珠....

我記得須佐尊好有納米技術FEEL,high花左識自動修復。
引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-11-2007 17:56 發表

呢套重正!
細細個見小次郎支「浪衫竹」伸長果時,成日諗,整斷佢之後伸長,再整斷佢...
咁就可以有好多把劍賣出去,哈哈哈~

引用:
原帖由 yeungm 於 7-11-2007 09:52 發表

熱血最強

絕對無敵

元氣爆發

疾風戰士
有印像..但真係唔多記得..

我最記概系  黃金勇者

回覆 #9 yeungm 的帖子

OH YEAHHHHH
我有追架!!!!
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

60 1234
發新話題