35 123
發新話題

25週年Macross F 播映!!

25週年Macross F 播映!!

我睇左 ,好正!!
好多前作既feel搵得到~~

值得推薦!!!

VF25

已經睇左
歌姬開始唱歌同時d量產機出擊果part好正!

唯一要彈既地方就係ed唱得好唔掂...
完全唔係明美姐姐既level...

而家連Macross 都有PMC士兵

所以現在玩PMC也可以叫“潮日”

http://www.nakajimamegumi.com/

F 既新歌手中島愛

1989年出世

咁當年飯島真理都係19歲做聲優同唱歌...
冇咩問題~

引用:
原帖由 MarK-C 於 25-12-2007 19:01 發表
咁當年飯島真理都係19歲做聲優同唱歌...
冇咩問題~
我只是想表達我未見過一個十幾歲既日本女優個口可以今大而D皮又黑黑地今...............
佢有D相好似幾OK
但個人網站D相影得好差.......

個人感覺,比marcross 7好(可能和我認為戰鬥機還是給機師駕駛最好的原因吧 ) 雖然從戰鬥場景上找到很多之前系列的影子,但不會像高達那樣有厭倦感 ;宇宙戰艦戰鬥群的感覺很新鮮 (雖然可以說是將水上的戰艦搬到宇宙而已)
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 Paul 於 25-12-2007 12:36 發表
而家連Macross 都有PMC士兵

所以現在玩PMC也可以叫“潮日”
這可是近年"潮物"啊 .pmc可以是忠的,也可以是邪的(mgs4,敢達00) ,好使好用
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 26-12-2007 04:10 發表

這可是近年"潮物"啊 .pmc可以是忠的,也可以是邪的(mgs4,敢達00) ,好使好用
Marcoss係人類大戰外星怪物,好難話忠定奸
而且,傳統gundam既特色係冇忠定奸,各自都有道理而戰,近年既seed,seed d都搵唔到呢d野

引用:
原帖由 ZaMaR 於 26-12-2007 10:30 發表

Marcoss係人類大戰外星怪物,好難話忠定奸
而且,傳統gundam既特色係冇忠定奸,各自都有道理而戰,近年既seed,seed d都搵唔到呢d野
這幾點我也是明白的 ,只是近年來pmc"入侵"acg的原因,可能是它給人一種灰色的定位,在設定上可以增加了一定的方便性,而且pmc在各大傳媒經常出現,眾人也有了一定的理解(就像以前設定為前特種部隊成員的人一定是強者的感覺一樣),所以拿了來作設定也是必然的.

剛剛發現糸色老師和迪艾雷亞出現

支那人 不等如 中國人

剛剛想到一個問題,究竟"韋基利"是指vf-1系列,還是所有vf系列?
支那人 不等如 中國人

我都睇左~~~~好正~~~~~~~
希望VF-25快D出1/60

引用:
原帖由 WAIKO01 於 26-12-2007 15:48 發表
剛剛想到一個問題,究竟"韋基利"是指vf-1系列,還是所有vf系列?
韋基利以我所知是指所有VF系列可變戰機。剛睇完,發現主角們在開始一分幾鐘重現了mocross plus 阿勇的經典手勢 另外x-9看來量產了

35 123
發新話題