發新話題

MRAP 都玩完

MRAP 都玩完

咩咩新設計話.....都係一野過

不過好彩, 無人死
Never Forget

This Mine Resistant Ambush Protected vehicle, or MRAP, either drove by -- or more likely drove over -- a large improvised explosive device, or IED. Despite the wreckage that resulted, all of the crew members survived. The large reddish splotch to the left of the vehicle appears to be transmission fluid or another vehicle fluid.

個車箱還好原整, 唔知乘員傷亡情況如何?

發生咩事搞到咁??

引用:
原帖由 tango10 於 30-12-2007 21:42 發表
個車箱還好原整, 唔知乘員傷亡情況如何?
無死, 但係唔知傷成點

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 31-12-2007 01:26 發表
發生咩事搞到咁??
IED or other explosive~

引用:
原帖由 Pan 於 31-12-2007 07:12 發表

無死, 但係唔知傷成點
個駕駛分分鐘半身殘廢...

就和馳車系列一樣,宣傳會令人產誤解,以為該車是專防什麼用的,它一定可以防護得了,然而這樣就做成了"可以絲毫無損的神話".神話破滅,才理解到"專防什麼用的"也只是保護乘員沒有死傷.

就現場看,我想大部份人會出現大量骨折和內臟受創 (從車頭的指向來看,應該被爆炸拋起過.)
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

As the car cage seems to be in good shape, I suspect it was hit by RPG at front.
引用:
原帖由 Pan 於 31-12-2007 07:12 發表

IED or other explosive~

引用:
原帖由 qm00 於 1-1-2008 14:06 發表
As the car cage seems to be in good shape, I suspect it was hit by RPG at front.
似係前部中左IED,引擎炸飛,車底個設計分散左d 衝力同爆炸的能量...所以後段冇事..
如果係RPG...車前應該冇爆得咁齊整...或者得個"lone"..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-1-2008 14:13 發表

似係前部中左IED,引擎炸飛,車底個設計分散左d 衝力同爆炸的能量...所以後段冇事..
如果係RPG...車前應該冇爆得咁齊整...或者得個"lone"..
我諗應該唔似係 PRG 啦~四圍咁空礦
射 RPG 果個都唔知企係邊, 遠既, MRAP 又有時間去避, 近既, 分分鐘比人打

引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-1-2008 13:13 發表
就和馳車系列一樣,宣傳會令人產誤解,以為該車是專防什麼用的,它一定可以防護得了,然而這樣就做成了"可以絲毫無損的神話".神話破滅,才理解到"專防什麼用的"也只是保護乘員沒有死傷.

就現 ...
我諗設計果時都係因應返日常係 iraq 所搵到既 IED 份量去設計
但係道高一尺, 魔高一丈
可能今次係比 d 加大碼 IED 炸到咁

引用:
原帖由 Pan 於 1-1-2008 17:08 發表

我諗設計果時都係因應返日常係 iraq 所搵到既 IED 份量去設計
但係道高一尺, 魔高一丈
可能今次係比 d 加大碼 IED 炸到咁
可能用多左幾粒榴霰彈

發新話題