16 12
發新話題

馬記MP5 SD6 改槍一問

馬記MP5 SD6 改槍一問

一支放置左十年原裝馬記MP5 SD6 ,現想改一改支槍,想改快啲同淨啲,火力係其次(1.2j)到,請各師兄教下小弟要買啲乜同改啲乜,最好有零件圖睇下
thx

回覆 #1 terrybear88 的帖子

快D,可以睇下摩打重係咪EG560,係既換個 EG1000,力就咁換m100 彈弓囉
其他野,咩淨音拍頭,鋼杯士,密氣咀,bearing 拍頭,按自己需要
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 27-2-2008 01:09 發表
快D,可以睇下摩打重係咪EG560,係既換個 EG1000,力就咁換m100 彈弓囉
其他野,咩淨音拍頭,鋼杯士,密氣咀,bearing 拍頭,按自己需要
如果換個 EG1000,力就咁換120% ,用大電 and 9.6v會唔會有問題?
重有打出嚟好散,點整?
THX

引用:
原帖由 terrybear88 於 27-2-2008 10:02 發表

如果換個 EG1000,力就咁換120% ,用大電 and 9.6v會唔會有問題?
重有打出嚟好散,點整?
THX
唔會有問題
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 亞龍 於 27-2-2008 10:52 發表

唔會有問題
如果換個 EG1000,力就咁換120% ,用大電 and 9.6v (其他嘢原裝),會打到1秒幾多發到?

重有啲彈打出嚟好散,點整?

啲彈弓係咪有分兩面力到底中力?可否教教小弟

引用:
原帖由 terrybear88 於 27-2-2008 11:03 發表

如果換個 EG1000,力就咁換120% ,用大電 and 9.6v (其他嘢原裝),會打到1秒幾多發到?

重有啲彈打出嚟好散,點整?

啲彈弓係咪有分兩面力到底中力?可否教教小弟
1.20-25
2.加長管到槍頭
3.長管用M90先la.......(2面)用M100-110有底中la
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 亞龍 於 27-2-2008 11:50 發表

1.20-25
2.加長管到槍頭
3.長管用M90先la.......(2面)用M100-110有底中la
重想問下係咪唔可以用到超過2400ma嘅電
用到9.6v係咪好易掃牙?
thx.............龍哥

我都想好似呢位師兄咁改mp5a4~
不過8.4v(1900mah)推110彈弓會唔會唔夠力推
你有你的人生,我有我的旅程

回覆 #8 alexcat 的帖子

好難會拉得到快....

引用:
原帖由 alexcat 於 2-3-2008 04:42 發表
我都想好似呢位師兄咁改mp5a4~
不過8.4v(1900mah)推110彈弓會唔會唔夠力推
之前講嘅都換左(eg1000,m100彈弓,碑零杯士),但下下都砰砰聲,同個hop-up制(教)極,粒彈射出嚟下下都唔同好唔定,同下下都向上飛

回覆 #10 terrybear88 的帖子

個 hop-up 膠用左幾耐呀?較極都無反應?

試下換個 syxtema

我亦試過用吉打個隻透明,用左實好多,直情可以頂住粒彈唔出
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 9-3-2008 01:08 發表
個 hop-up 膠用左幾耐呀?較極都無反應?

試下換個 syxtema

我亦試過用吉打個隻透明,用左實好多,直情可以頂住粒彈唔出
換左syxtema $3x............

回覆 #12 terrybear88 的帖子

你去邊買的...
我買一個加硬都要65蚊...

引用:
原帖由 Char_aznabule 於 10-3-2008 23:09 發表
你去邊買的...
我買一個加硬都要65蚊...
咪係銃x再行過啲間鋪仔,重有9折,都唔知係咪流嘢,有SYSTEMA 槍個間

[quote]原帖由 terrybear88 於 11-3-2008 21:32 發表

咪係銃x再行過

16 12
發新話題