43 123
發新話題

我想問下英軍有冇用左手打SA80既方法嗎?

我想問下英軍有冇用左手打SA80既方法嗎?

有時拿個向左既牆角做Cover既時候,用左手開槍應安全少少,MP5,M16,AK47可以好易做到右左轉手,

今SA80,AUG,這些槍有冇一D方法可以左右手自由轉手,而又唔會比跳出既彈殼打中自己塊面呢?

據聞係.....法佬的方法
(但我對無托槍不熟,不知是否這一幅 )

附件

30-8-2008 23:48

回復 3# 的帖子

上醫悲買本SA80書睇下喇!セSA80可用左手咩
尊重人格, 請勿抄習

回復 1# 的帖子

左右手互用............有姿勢無實際!唔洗講都知你玩假槍,ms玩了大半世槍未見左右眼,左右手互用,其實發明支槍無預左手仔!民用槍才有分左右手!因ejection opening分左右

尊重人格, 請勿抄習

回復 3# 的帖子

引用:
原帖由 MS 於 31-8-2008 03:03 發表
左右手互用............有姿勢無實際!唔洗講都知你玩假槍,ms玩了大半世槍未見左右眼,左右手互用,其實發明支槍無預左手仔!民用槍才有分左右手!因ejection opening分左右
f-2000應該得既...
不過唔係有左手槍身既sa80架?

引用:
原帖由 auhokan 於 31-8-2008 12:09 發表

f-2000應該得既...
不過唔係有左手槍身既sa80架?
皇家兵工廠有設計(生產?)過, 軍方沒有買, 最後唔出

皇家空軍

引用:
左右手互用點解有姿勢無實際?

MS係指支槍定係個人?

引用:
咁就奇怪啦! 當年一套教學用影片中顯示英軍在IS training 中會用 sling arm左右換手瞄準以適應唔同的掩換物. 唔通只為做樣?
而當年老防實彈訓練時, 我因為左手人所以都成日用左手打slr.  
不過好似你咁講, 個退彈口彈好多野出來變成顏射 , 通常是潤滑油!

去得當兵o既,  左手仔練番右手槍未得囉

左手牆角做Cover (真槍), 一於企後少少, 舉高了槍, 了完兩槍後即刻鬆人, 再揾有利位置做Cover,

打到埋牆 / 身, 仲有咁多時間比你擺個靓 Post 咩? ---(標準喵準射擊姿勢)

回復 9# 的帖子

想炒牛腩..............可以呀!不過一定唔熟,棧食死人!ms由80s教SA80到2005年未見過有人諗過用左手(sa80)其實英國佬六七成人係左手仔!但因用SA80已經全部用右手.............你可以用左手不過塊面變豬頭,同埋右手手指公流晒血啫

尊重人格, 請勿抄習

ms想知有幾多人有興趣揾本SA80..........不過英軍在2001年全部書改為光碟?
尊重人格, 請勿抄習

回復 9# 的帖子

講firer!返屋企揸支槍........左手左眼aim fire.............右手右眼aim fire............試完至講喇.........想閉左眼閉右眼.........好多人要用隻手幫否則唔眼閉

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 1-9-2008 18:01 發表
ms想知有幾多人有興趣揾本SA80..........不過英軍在2001年全部書改為光碟?
其實我都想搵d官方資料參考下

皇家空軍

43 123
發新話題