發新話題

5DII優先報

5DII優先報

今日o係公司server上面見到有同事去左press返o黎的相同片

相不談,因為來來去去都差不多

d片拍出o黎有窒格,唔順暢,似乎同之前d90的一d測試片的流暢度重差

如果用於拍攝環境片作為記錄似乎都有點兒那個,

係個別原因定係5dII的問題就未知,睇下幾時借到部機到時再講(當然d90的片我都未正式睇過我公司有無拍到)
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

吓!!!我未買機,但以買24-70 2.8 L 同70-200 2.8 IS L都係為左佢,家下點好啊!

家下咪....等下先囉! 反正未出,又未有實試~

我重想買支16-35 2.8L 同 85 1.2L II 架...........!
如果Canon 5D II 唔得, 咁咪要賣哂佢黎買 Nikon???

引用:
原帖由 亞龍 於 18-11-2008 01:15 發表
我重想買支16-35 2.8L 同 85 1.2L II 架...........!
如果Canon 5D II 唔得, 咁咪要賣哂佢黎買 Nikon???
你轉Nikon都冇部兩千萬像素又可以拍片ga...

拍片有事je~部機既吸引力/主要功能係冇變ga wor~

龍哥唔好咁緊張先,呢個星期如果e叔趕得切的應該會係第一本有機測報告,之後就pcm,可以先睇左佢的d機測先

到之後我公司有的我會八多d野
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

鏡重要過機. 唔好買鏡就機, 應該買機就鏡.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

sorry..............其實我咁樣出post都係玩下野姐,部5D II 買就一定買架la.........
講到鏡羣及對焦快.......canon真係比Nikon好

引用:
原帖由 亞龍 於 18-11-2008 18:59 發表
sorry..............其實我咁樣出post都係玩下野姐,部5D II 買就一定買架la.........
講到鏡羣及對焦快.......canon真係比Nikon好
我係咪應該玩番Canon呀
再玩多排Sony先

引用:
原帖由 癲佬 於 18-11-2008 21:15 發表

我係咪應該玩番Canon呀
再玩多排Sony先
但中底價野黎講,Nikon 又比 Canon 好 D D

引用:
原帖由 亞龍 於 18-11-2008 21:52 發表
但中底價野黎講,Nikon 又比 Canon 好 D D
問你借鏡容易D嘛
不過講真, 暫時對部Sony都好滿足下
暫時應該唔會再轉system住
只係會暫停再買Sony / Minotla野先

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-11-2008 23:25 發表
今日o係公司server上面見到有同事去左press返o黎的相同片

相不談,因為來來去去都差不多

d片拍出o黎有窒格,唔順暢,似乎同之前d90的一d測試片的流暢度重差

如果用於拍攝環境片作為記錄似乎都有點兒那個,

係 ...
用邊隻card 試?
可能有影響

等部機返就知咩事la

發新話題