20 12
發新話題

[O記出擊!] E620參上!!

[O記出擊!] E620參上!!

係而家呢個Canon同Nikon主導既DSLR市場上,4/3呢d直情係小眾中既小眾,其實真係好努力ga!!
家陣入門機,Canon得450D同1000D(呢部根本就唔想承認佢既存在),Nikon得D60,Sony就A200,300,350係度呃飯食..(我指果三部差唔多)
O記原本用E420同E520死頂...

而家出左E620,就係送別E420同E520既時候啦!
又細,又可以用皮套,又有轉轉mon,又有得調支鏡,7點對焦,又加番WB-sensor去補償個差勁awb問題!
1秒重有4張...真係好鬼吸引!!
如果佢套kit個價可以係$5500以下,我真係唔知有咩kit好得過佢!

不過呢個世界太多sensor奴隸,太多鏡奴..其實sensor細,鏡頭選擇少,都可以影到靚相ga je?
加上4/3本身既長zoom優勢,鏡頭既便宜度..(50-200一支7k,f2.8-3.5,4級機身防震,夠用啦!乘2已經400mm!)
如果我有閒錢我都想入部把玩下!

Mobile01既介紹-http://www.mobile01.com/topicdet ... mp;t=952403&p=1
日本Olympus for E30同E620既special-site - http://olympus-imaging.jp/produc ... ifeisart/index.html

D制重識發光!

嘩.....個直倒好肉.....

btw....我幾like Olympus架...film時代......佢好鬼多idea...又夠膽....

學神 born to sleep...

咁... 點解唔買個部g-1?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

E-30有多重暴光
我想問除左佢仲有冇第二部有呢個功能

引用:
原帖由 learngod86 於 24-2-2009 22:10 發表
嘩.....個直倒好肉.....

btw....我幾like Olympus架...film時代......佢好鬼多idea...又夠膽....
個倒...5D都係咁上下je..

講起film..我今日收左部Mju II

引用:
原帖由 Elf 於 24-2-2009 22:15 發表
咁... 點解唔買個部g-1?
因為貴..因為少鏡...因為係Panasonic...

引用:
原帖由 hmstalent 於 24-2-2009 22:28 發表
E-30有多重暴光
我想問除左佢仲有冇第二部有呢個功能
E620同E30有..Nikon都有..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-2-2009 22:44 發表

個倒...5D都係咁上下je..

講起film..我今日收左部Mju II
heheee.....我尋日又收到部.....O記...

學神 born to sleep...

引用:
原帖由 learngod86 於 24-2-2009 22:50 發表

heheee.....我尋日又收到部.....O記...
你果部又係咩?

王子好有錢
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 24-2-2009 23:56 發表
王子好有錢
現金既話三兩百都重有既..錢既話... 戶口就空空如也..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-2-2009 22:45 發表

E620同E30有..Nikon都有..
請問nikon邊部有丫,sorry dslr我少留意

引用:
原帖由 hmstalent 於 25-2-2009 00:17 發表

請問nikon邊部有丫,sorry dslr我少留意
其實..你唔好對呢個function抱咁大既期望啦..好難控制ga..番屋企整爽快d..
好似...D90果級先有? D60有冇呀mike兄?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2009 00:28 發表

其實..你唔好對呢個function抱咁大既期望啦..好難控制ga..番屋企整爽快d..
好似...D90果級先有? D60有冇呀mike兄?
叫我mike仔啦...呢度咁多師兄...
d60有冇多重曝光? 有呀, 用raw影的話, 可以係影後, 係menu度將兩幅合成一幅, 成品重可以再合成的~
眼光光~

20 12
發新話題