21 12
發新話題

點教呀???

點教呀???

疑 校 內 吸 毒
5 女 生 遭 老 師 撞 破
http://www.appleactionews.com/si ... 8&dis_type=text
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

唔洗勞氣,唔同年代總有的反叛唔潔身自愛既年青人,有的人返到轉頭,有的人繼續沉淪,月復月年復年咁.......

呢d教黎都side氣

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 27-2-2009 20:03 發表
呢d教黎都side氣
無錯
你越同佢講唔好,佢就越試比你睇

今時今日既反叛心態以經同以前唔同,因為現今年青一輩思想比從前的大膽,尊卑不分

警察面前都寸寸貢,又何況係老師甚至係家長呢?

我朋友遇過3單case,其中一個家長仲話因為個女唔願意聽勸告成日喊,同d豬朋狗友就開心喎,所以單方面拒絕援助

真係臭口d講句,佢要死,由佢囉....

難怪做老師咁睇唔開囉!
引用:
一 間 小 學 四 個 月 內
兩 教 師 自 盡  

07:33am 瀏覽次數:3003 回應:17

1. undefined2. undefined3. undefined  

《 09 年 2 月 23 日 》
在 葵 涌 寓 所 跳 樓 自 殺 的 梁 月 嫦 老 師 。 互 聯 網

去 年 10 月 曾 經 發 生 年 輕 女 教 師 跳 樓 自 殺 死 亡 的 深 水 埗 官 立 小 學 , 本 周 一 另 一 名 資 深 女 教 師 又 在 葵 涌 寓 所 跳 樓 自 殺 亡 , 一 間 學 校 四 個 月 兩 教 師 自 盡 , 令 教 育 界 感 到 震 驚 。

自 殺 資 深 女 教 師 去 年 9 月 曾 在 校 內 跌 傷 腰 骨 休 假 至 今 , 傷 患 困 擾 加 上 工 傷 問 題 與 校 方 意 見 分 歧 , 令 她 憂 心 前 途 受 影 響 。 事 件 中 她 未 留 遺 書 解 釋 真 相 , 死 因 成 謎 。

本 周 一 墮 樓 身 亡 的 女 教 師 梁 月 嫦 ( 43 歲 ) , 於 深 水 埗 官 立 小 學 擔 任 小 三 級 別 班 主 任 , 亦 擔 任 教 協 教 育 研 究 部 副 主 任 的 義 務 工 作 。 梁 老 師 本 身 任 教 中 文 及 數 學 科 , 剛 於 去 年 9 月 入 職 深 水 埗 官 立 小 學 , 之 前 曾 在 李 鄭 屋 官 立 小 學 任 教 七 年 , 致 力 關 注 居 港 少 數 族 裔 兒 童 學 習 中 文 問 題 。

深 水 埗 官 立 小 學 校 長 易 嘉 怡 昨 證 實 梁 老 師 墮 樓 身 亡 一 事 , 並 已 向 全 校 師 生 公 佈 事 件 , 強 調 校 方 一 直 就 其 工 傷 加 以 慰 問 。 去 年 10 月 3 日 , 該 校 一 名 深 受 同 事 、 學 生 愛 戴 、 被 稱 好 老 師 的 24 歲 女 教 師 梁 翠 玲 留 下 遺 書 , 於 校 舍 七 樓 跳 下 死 亡 , 轟 動 全 校 。
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

引用:
原帖由 tango10 於 27-2-2009 21:31 發表
難怪做老師咁睇唔開囉!
呢個我又覺得關校長事

地獄大門係為佢地長開架.....

其實呢排我工作上經常面對一D輟學學生

其實我又唔同意"要死由佢死"咁......

始終,人係會改變

係我面前,正正睇到佢地係度改變緊

一般學校教唔掂姐,大把人會教佢地架啦

我就好擔心班細路咁細個就開始放任自己, 不負責任, 習慣成自然,
將來唔死得, 始終會接觸社會, 到時就要個社會去承受囉!

不幸地, 已經承受緊
引用:
原帖由 tango10 於 27-2-2009 22:05 發表
我就好擔心班細路咁細個就開始放任自己, 不負責任, 習慣成自然,
將來唔死得, 始終會接觸社會, 到時就要個社會去承受囉!

小弟接觸既依d小朋友
佢地都係一d一有事就只會叫啊媽既居多
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 kimkileo 於 27-2-2009 18:34 發表
唔洗勞氣,唔同年代總有的反叛唔潔身自愛既年青人,有的人返到轉頭,有的人繼續沉淪,月復月年復年咁.......
人類總係重覆犯相同錯..........

咁似我間中學既??
delete

引用:
原帖由 derek_lok 於 27-2-2009 23:31 發表

人類總係重覆犯相同錯..........

咁似我間中學既??
TVB NEWS: 上水官立中學

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 27-2-2009 23:37 發表

TVB NEWS: 上水官立中學
其中一位!
http://blog.qooza.hk/kayi1013

回復 14# 的帖子

威到佢,一日成百幾個cm,型死
直頭恨死隔離

21 12
發新話題