39 123
發新話題

請問....圖中架生大約值幾錢?

請問....圖中架生大約值幾錢?

同朋友玩緊一個遊戲,看圖估價,你地話我出矛招都要,梗係上來問下人喇,贏佢牙骹都好丫....

唔上得o的相機友討論區o架,因為會比佢發現我問人....

大家幫下手估下唔該~~~

附件

5-4-2009 00:23

請問圖中架生值幾銀?

廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

淨係見到有大約7枝leica M, 2枝sigma, 3枝tamron, 1枝zeiss, 1枝福仔, 4 枝canon
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

咁即係幾錢呢?我個fd恰我係攝影的門外漢,我又影o左一張成牆都係槍的相比佢估....

7枝leica M = $8000 x 7
2枝sigma, 3枝tamron,  = $4000 x 5
1枝zeiss, 1枝福仔, 4 枝canon = $5000 x 6

56k + 20k + 30k
=100k左右啦

有冇張大D可以睇到鏡頭上D字?

引用:
原帖由 Elf 於 5-4-2009 00:28 發表
淨係見到有大約7枝leica M, 2枝sigma, 3枝tamron, 1枝zeiss, 1枝福仔, 4 枝canon
我覺得好幾支Leica係R唔係M wor..

左上角個支大大支的白鏡係...? canon 200 F1.8?
眼光光~

回復 7# 的帖子

無乜可能

點估...

那枝白炮是什麼?

328? 218?282?

大眼睛好令呀

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

個罩似282

唉,估唔到呀,我答佢10萬,佢答我:二手都唔止喇.....

附件

8-4-2009 20:30

那枝白炮原來係古董

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 積夫 於 8-4-2009 20:24 發表
唉,估唔到呀,我答佢10萬,佢答我:二手都唔止喇.....
二手就十萬囉...真係...好!

引用:
原帖由 m4devastator 於 8-4-2009 23:07 發表
那枝白炮原來係古董
什麼古董?好巴閉的?佢話我知那枝大炮要來打雀咋...

咁帥兄你比佢張相佢又估唔估到??

39 123
發新話題