51 1234
發新話題

想問下有冇聲優迷???

想問下有冇聲優迷???

呢道咁多動漫迷,各位有冇邊個鐘意既聲優呀XD

平野 綾萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~

附件

8-5-2009 18:54

Hirano Aya!!!!!!!

我都聽過平野綾把聲

好cutie

個樣就仲正,索妹一名

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

平大姐最高~!!!!!

子安武人,好有投入感

小弟算係半個釘宮病患者

引用:
原帖由 MKL04438 於 8-5-2009 18:53 發表
呢道咁多動漫迷,各位有冇邊個鐘意既聲優呀XD

平野 綾萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~Aya~~~
支持!!!
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

引用:
原帖由 Davis 於 8-5-2009 19:45 發表
小弟算係半個釘宮病患者
我都算半個......
不過都係鍾意角色本身多過把聲

哈哈,估唔到原來咁多aya迷呢XD各位除左聽佢配音外有冇支持下佢D歌呀XD最新果隻set me free好正呀~~~~~~

大家有冇儲開咩相咁…我有大部份佢日記既相同埋咁多套寫真既相=3=(msn圖像用XD)(最新個Set me free冇><想訂隻碟但當時冇錢...)

H果本寫真我最鐘意><
<---logo果張我覺得好靚><萌死啦^^(萌???萌死他???MonStar!?!?!?)

附件

8-5-2009 20:49

引用:
原帖由 Davis 於 8-5-2009 19:45 發表
小弟算係半個釘宮病患者
釘宮病患者???你係咩型呀XD(雖然我唔係…不過我都識"吵死了吵死了吵死了><")

最愛係花澤香菜,由ZEGAPAIN果時開始已經勁中意佢把聲!!!
平野控+1

另外比較中意既有若本,宮野,褔山,朴露美,野中藍,ゆかな,子安,小野......(嘩,越數越多....)

引用:
原帖由 ZaMaR 於 9-5-2009 05:30 發表
最愛係花澤香菜,由ZEGAPAIN果時開始已經勁中意佢把聲!!!
平野控+1

另外比較中意既有若本,宮野,褔山,朴露美,野中藍,ゆかな,子安,小野......(嘩,越數越多....)
哇…咁多=.=
做人專一D好XD

DE喔~~~~~~

附件

9-5-2009 13:09

引用:
原帖由 MKL04438 於 9-5-2009 13:08 發表

哇…咁多=.=
做人專一D好XD

DE喔~~~~~~
所以話最愛係花澤香菜

不嬲係能登fans~

引用:
原帖由 MKL04438 於 8-5-2009 20:50 發表

釘宮病患者???你係咩型呀XD(雖然我唔係…不過我都識"吵死了吵死了吵死了>
有分咩型嫁咩?

引用:
原帖由 Davis 於 15-5-2009 23:44 發表

有分咩型嫁咩?
* 釘宮病的三大感染源分別為夏娜,露易絲,三千院凪等三人.以此三人為媒介的釘宮病毒的感染力特別強,患者數也最多,需要特別留意.
    * 而依其病毒的種類,各自分類為S型病毒,L型病毒,N-1型病毒等三種.
    * 另外,有些人則是透過其他動畫被感染的,最著名的其他型病毒則是A型(感染源:阿爾馮斯•艾力克/鋼之鍊金術師)、I型(感染源:野口郁人/DigimonSavers)、K-1型(感染源:神樂/銀魂)、K-2型(感染源:卡謬/受讚頌者)
    * 2008年新增病源有:
          o N-2型病毒(感染源:涅娜•崔尼第/機動戰士鋼彈00)
          o M型病毒(感染源:白雪みぞれ/十字架與吸血鬼)
          o 六型病毒(感染源:六條壬晴/隱の王)
          o T型病毒(感染源:逢坂大河/とらドラ ! )
          o C型病毒(感染源:クレア(Claire)/王者之劍(日本版配音))
          o Y型病毒(感染源:片桐優姫/あかね色に染まる坂 )

S型
    釘宮病毒S型是最早被發現的病毒,為釘宮病爆發性傳染的罪魁禍首.目前S型的感染雖已緩和,但法定傳染病研究中心已證實 出現亞種的S-II病毒,近幾個月為流行高峰,呼籲民眾戒備.

L型
    釘宮病毒L型是繼S型之後出現的新種猛毒型,病毒也由原先的紅色轉變為粉紅色,感染力更為驚人.目前已確認有L型及亞種的 L-II、L-III型病毒,是目前感染患者最多的病毒型態.

K-1型
    本型病毒和其他病毒不同,是專門感染大叔型,並且全年皆有感染症狀;雖然不具有高傳染性,發病時卻有極嚴重之症狀:初期對中國女孩、旗袍、雨傘有反應,中度病症則對醋昆布、挖鼻孔、暴飲暴食暴力產生興趣,重度時對一切惡習(嘔吐、流鼻血、粗口髒話)習以為常。併發症之嚴重,使之成為最惡之釘宮病毒型。

N-1型
    釘宮病毒N-1型是目前已確認最新的病毒.此型在2007年發現首例,患者數目也自該年春季開始穩定增加中. N型患者雖然人數較少,但感染力與S型及L型相同,不可小覷.

A型、I型
    此兩種變種型病毒發病症狀類似,A型早在2005年即發現首例,而I型則是於2006年開始散播,但由於I型的帶原者被發覺機率偏低,因此感染者比A型還要少,但也有相當數量。

N-2型
    和其他釘宮病毒型大相逕庭,本型釘宮病毒並非以貧乳或者是正太為特點,而是巨乳。
    繼承S型的能力,擁有天破壤碎召喚紅世破壞神亞拉斯特爾現身干擾通訊的能力(誤)
    不過根據島民所言,觀看機動戰士鋼彈00第18話即可解去大半毒性。
    從2008年年初散播,感染人數未知。

T型
    2008年秋新出現的病毒型,毒性有如老虎一般的猛烈讓許多人瞬間中毒,因此有著「虎型病毒」的別稱。

51 1234
發新話題