發新話題

[認真] 特急求救 之 有冇人住沙田

特急求救 之 有冇人住沙田

我聽日一早要去一去沙田IVE交野
咁呢....我由荃灣出發....
咁呢....搵過9巴網好似有架48X既車....
咁呢....因為我完全唔熟路....
咁呢....所以我唔知邊度落車....
咁呢....想問一問有冇師兄師姐知道除左48X之外有咩交通公具去到
咁呢....同埋想問埋如果48X係邊度落車....&車程大概幾耐....
謝謝各位....

請問你荃灣邊個站上車? 48x係坐到總站, 不過落車係邨入面怕你唔識行

個頭又好似無咩巴士到,如果港鐵係火炭站落行20分鐘到.....

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 18:09 發表
請問你荃灣邊個站上車? 48x係坐到總站, 不過落車係邨入面怕你唔識行
荃景圍天橋

48X總站落,,穿過禾輋,,再過墜道就到
delete

咁如果搭的士入去會唔會過$150??
唔該哂~

引用:
原帖由 101653 於 2-6-2009 18:23 發表
咁如果搭的士入去會唔會過$150??
唔該哂~
未試過,,巴士都係35mins
delete

如果你打算讀沙田ive咁你遲早都要知點去...打算打的去不如俾咗我你48x總站落跟手我帶你行

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 18:34 發表
如果你打算讀沙田ive咁你遲早都要知點去...打算打的去不如俾咗我你48x總站落跟手我帶你行
問題係聽日我一定要9點3到出發....
去到交低野然後10點9要番到青衣IVE....
我怕趕唔切....

你搵咗路返青衣IVE未?你10點或之前到沙田IVE就穩陣d

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 18:42 發表
你搵咗路返青衣IVE未?你10點或之前到沙田IVE就穩陣d
樓上有師兄話7個字會到....
我最遲搭半上車
應該OK....既....
番青衣....真係唔知點行....

所以我先話10點或之前到沙田IVE就穩陣d係俾你有九個字返去

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 18:49 發表
所以我先話10點或之前到沙田IVE就穩陣d係俾你有九個字返去
師兄聽日可以為我帶路?
我會同同學去交野....

我幫你查過...不幸地不論巴士轉巴士, 鐵路轉巴士所花嘅時間都好易過九個字...的士要幾錢同幾耐我都唔知...你非聽日交不可?

呀...可以駁下49p轉41...暫時睇係最平同快

定係你安全d 去到總站再飛的??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

發新話題