16 12
發新話題

漫畫討論-散华礼弥

漫畫討論-散华礼弥

話說一個唔係管理層既人發言話cgf應該只係講槍,就算係漫模一室都只應該講槍
我就係唔服,佢激起左我對係漫模一室唔講槍既鬥志
立即開返個post講呢套新野

故事,我覺得幾有趣,因為係講一個男主角多口話自己只鐘意僵屍
到最後,女主角當然順理成章變左僵屍(仲有理性既仲未痴線)
一個僵屍既愛情故事,我覺得幾搞鬼
如果想睇既又搵唔到既,照舊方法~

引用:
原帖由 wonglk 於 27-4-2010 14:27 發表
話說一個唔係管理層既人發言話cgf應該只係講槍,就算係漫模一室都只應該講槍

故事,我覺得幾有趣,因為係講一個男主角多口話自己只鐘意僵 ...
有無截圖或者多D資料睇下?

先黎一張...女主角

再黎多張...都係女主角(種已變)

起初,主角因為自己鐘意隻貓(巴布)死左
一心決意要整隻"復活藥"出黎
每晚係學校苦心研究

女主角,生於貴族家庭,全無自由
更要認受父親的無理要求
幾乎每晚都會於學校苦叫發洩

直到有一日男主角打算放棄巴布
不料最後一隻藥研究成功,巴布復活
但女主角也於當晚被父親捉個正著,以後禁止出門
於是女主角服下偷來的復活藥

再講落去就真係劇透喇~

已經開始屍變,希望唔會bad end啦

有趣窩

引用:
原帖由 wonglk 於 27-4-2010 14:27 發表

故事,我覺得幾有趣,因為係講一個男主角多口話自己只鐘意僵 ...
咪係囉.....果個唔係管理層既人發言真係好過份
睇下,影響到人啦........
我夠唔心服啦,得你一個咩?

希望唔會bad end的人x2

引用:
原帖由 stony9219 於 27-4-2010 15:58 發表
有趣窩
僵屍我諗大家殺得多
做女友,又如何呢

咁樣cpg果面係唔係又係只比講槍唔比講相機鏡頭先~

追緊........但係先唔講中文, 我想搵日文睇都唔多................

唔知點解, 總係覺得畫風好似之前睇過既某工口漫..............<追既原因之一
成套野, 都幾多唔正常野
男主角性取向, 女角阿爸既女控情結.............

如果用兩隻字概括成套野, 我諗最貼切都係..........姦屍
唔好打..........我自己走

引用:
原帖由 廢柴 於 27-4-2010 22:04 發表
追緊........但係先唔講中文, 我想搵日文睇都唔多................

唔知點解, 總係覺得畫風好似之前睇過既某工口漫..............
個作者上套係全裸水泳社(惡搞一般向)
d角色都係唔多正常(有特質)

引用:

唔知點解, 總係覺得畫風好似之前睇過既某工口漫..............
我鐘意你果兩個字

引用:

睇完漫畫...再睇你個post既兩個字...
諗到一隻歌既MV
http://www.youtube.com/watch?v=VurhzANQ_B0

P.S.之前錯link

引用:
原帖由 hypermax 於 27-4-2010 16:05 發表

咪係囉.....果個唔係管理層既人發言真係好過份
睇下,影響到人啦........
我夠唔心服啦,得你一個咩?

希望唔會bad end的人x2
收嗲啦你!

happy ending 一切都係男主角夜有所思日有所夢

bad ending 女主角一樣都係腐化男主角唔想佢變成白骨so

p.s 要用ky先得

16 12
發新話題