發新話題

Nikon 新玩具

Nikon 新玩具

YVAR 75mm 2.8f 電影鏡

附件

4-5-2010 00:04

我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

等我講多D la....呢支係一位出名的改鏡大師 Simvy 的出品........把一支 電影鏡 75mm 2.8f 裝入一支 Nikon 50 1.8 內,完成後可以自動對焦的
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

種鏡

引用:
原帖由 亞龍 於 4-5-2010 23:06 發表
等我講多D la....呢支係一位出名的改鏡大師 Simvy 的出品........把一支 電影鏡 75mm 2.8f 裝入一支 Nikon 50 1.8 內,完成後可以自動對焦的
一柱瓊天
(個人都好想行NIKON系, 不過朋友係CANON既而且無太多錢買新機新鏡, 所以都好羨慕)

引用:
原帖由 飛哥仔 於 5-5-2010 01:21 發表

一柱瓊天
(個人都好想行NIKON系, 不過朋友係CANON既而且無太多錢買新機新鏡, 所以都好羨慕)
轉mount手動 je
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

算唔算轉會成功?

http://siuhakfans.blogspot.com/

引用:
原帖由 飛哥仔 於 5-5-2010 01:21 發表

一柱瓊天
朋友用CANON同你想用NIKON有咩關係? 我全套NIKON但係幫我做野班同事全部都用CANON
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

可能因為同system可以交換鏡玩下啦

引用:
原帖由 豬肥 於 11-5-2010 13:59 發表
可能因為同system可以交換鏡玩下啦
純粹分享下, 自己選擇唔好俾人影響先知道自己要D咩
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

有無效果睇下??

發新話題