發新話題

Colt 9mm SMG

Colt 9mm SMG

尊重人格, 請勿抄習

唔係 C8 CQB 咩 ?!

原來小弟一直誤會佐……以為係尼支……………………

引用:
原帖由 Hamlet 於 10-6-2007 00:14 發表
原來小弟一直誤會佐……以為係尼支……………………
我都係認為呢枝先係9mm SMG…
Colt官網介紹
我個Premiere Pro……封晒塵

... 黃先生... 我想講好耐, 但又唔想得罪老行尊, 為免字細, 我大隻字一點:

在出帖前, 請請過濾一下資料, 看看書中的內文和圖片是否正確. 我們不會連圖中的5.56匣都會當是9mm匣吧

你這種出帖手法, 和灌水有咩分別呢?

回來打疫苗

回覆 #5 olka 的帖子

多謝指出疑點?有時從Magazine 之大小很難分口徑?我會儘快用事實証明MS所講!灌水式!這是MS做事的專注,和風格,也許MS求升心切?MS會check 圖片有沒有出錯,請諒???會向各位交代!

尊重人格, 請勿抄習

從約10寸管長, 我可以講有可能係9mm用, 彈匣都有可能係5.56mm的conversion, 最低限度呢支唔係colt, 除非係upper or bolt carrier replacement.

回來打疫苗

9mm version, 我只愛佢.........RO636
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 mswong 於 10-6-2007 01:33 發表
多謝指出疑點?有時從Magazine 之大小很難分口徑?我會儘快用事實証明MS所講!灌水式!這是MS做事的專注,和風格,也許MS求升心切?MS會check 圖片有沒有出錯,請諒???會向各位交代!
9x19mm
5.56x45mm
9x19mm既匣幼D
5.56x45mm既匣扁D
都係睇紅字既長度

回覆 #3 Hamlet 的帖子

打過呢支...
我覺得佢跳殼唔係太好,好易chick殼
可能因為個支槍有d舊掛

回覆 #9 Northwood 的帖子

多謝指教,請問.22LR是..............
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #11 mswong 的帖子

規 格
前代彈系         .22 Long
彈殼類型         有底緣,直筒
彈頭直徑         5.68(更準確係5.588) 毫米 (0.224 寸)
底緣直徑         6.88 毫米 (0.271 寸)
底緣厚度         1 毫米(0.039 寸)
彈殼長度         15 毫米 (0.591 寸)
全 長         25 毫米 (0.984 寸)
膛線纏距         1:16
底火種類         底緣底火式

http://zh.wikipedia.org/w/index. ... R&variant=zh-hk

回覆 #12 Hamlet 的帖子

多謝解釋,簡明清楚,這說明.223之口徑比.22LR還少,不同的是rim fire和center fire 這是一般人不容易相信的
尊重人格, 請勿抄習

這個比較接近.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

回覆 #1 mswong 的帖子

各位這位朋友貼出colt 9mm 圖片,証明MS貼之相片有一定之門題存在,MS强調此文供各位一個話題,純屬吹水,MS從未見過此槍,並無意強詞奪理,亦不想費神追查原因故此篇完結多謝各位!

尊重人格, 請勿抄習

發新話題