19 12
發新話題

中國女兵徵戰狙擊賽

中國女兵徵戰狙擊賽

今次都係冇用國產野參賽 即係國產野仲係唔太精準

引用:
原帖由 JBL 於 6-6-2011 22:34 發表

呢個當然啦!都係用M700穩陣D.......
代表祖國嘅狙擊槍還不及國際間的水平
一年時間還未改善,問題係時間不及?技術不及?定官僚主義之下冇改善?
竟然點解未得,軍火生產啇要檢討下啦!

我諗祖國都自己知自己事, 無謂拎出嚟獻醜喇 !

引用:
原帖由 adlar 於 6-6-2011 22:46 發表

代表祖國嘅狙擊槍還不及國際間的水平
一年時間還未改善,問題係時間不及?技術不及?定官僚主義之下冇改善?
竟然點解未得,軍火生產啇要檢討下啦!
係兩年
上年已經用緊M700....

中國軍人曾因各種原因而用外購軍備, 當年清朝北洋水師用的都是外國戰艦. 國軍亦曾有德式師, 內戰時雙方都是用外國武器. 解放後以俄制及仿造為主. 剛改革開放時亦能引進黑鷹, 海豚真升機.
如今國富民強, 如果唔係因為禁售令, 相信會大量採購.....例如裝備十個師的G 36, AUG, M249, 槍榴彈.....!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

犀利 ! 原來祖國都硏制梗款式獨特嘅轉角槍 !

比賽還好.....我最怕實戰時冇好槍用冇好鏡用

所以之前國防部部長講得無錯, 好多野還是同美方差二十年。

引用:
原帖由 Paul 於 7-6-2011 06:37 發表
比賽還好.....我最怕實戰時冇好槍用冇好鏡用

所以之前國防部部長講得無錯, 好多野還是同美方差二十年。
止唔止呀.........

其實我覺得中國除左技術外,仲有誠意問題
如果魔法是真,哪就是科學

引用:
原帖由 leong556 於 7-6-2011 21:06 發表

止唔止呀.........

其實我覺得中國除左技術外,仲有誠意問題
如果唔係有得抄......要自己發明係可能差左四十年

引用:
原帖由 hung 於 7-6-2011 01:48 發表
犀利 ! 原來祖國都硏制梗款式獨特嘅轉角槍 !
之前係台仔forum見到成大班人話照抄conershot果支係狙擊槍, 因為佢可以用來係牆後狙擊人 , 各位點睇?

19 12
發新話題