發新話題

原來宜家風化案信主已經無用

原來宜家風化案信主已經無用

車震奪貞操案 名校教師脫罪
2011年07月20日 (APPLE)

名校聖保羅書院男教師涉嫌接載未成年女網友到沙灘僻靜處「車震」奪貞操,其後又藉詞帶少女參觀大學校園,兩度非禮她。暫委裁判官鄧少雄昨在粉嶺裁判法院裁決時指,少女母親供稱曾陪同女兒錄取書面口供,惟控方竟謂沒有相關證供,令案件有疑點,遂判被告非法性交及兩項非禮罪名不成立。
...

控方指無事主口供
現年 29歲的被告譚守灼,據悉於本月初已遭聖保羅書院解僱。代表他的資深大狀清洪早前盤問女事主母親,問及有否錄口供時,她回答指女兒在錄影會面前曾在她陪同下錄取約 10頁口供,並有簽署。但控方指沒有該份口供。
控方早前指,被告於 09年底接載當時年僅 15歲的女事主到屯門龍鼓灘,在車廂前排座位與她性交;被告又於去年 9月帶事主參觀中大開放日,乘坐校園訪客巴士時摸她大腿,並於駕私家車送她返市區時摸她私處。
案件編號: FLCC1051/11  

官指事主反應異常 皇仁尖子脫非禮罪 (明報) 02月 05日 星期二 05:05AM

【明報專訊】皇仁書院尖子疑於機場巴士上非禮空姐,現於北京大學就讀的被告昨由資深大律師清洪代表,乘春假之便回港受審,被裁定罪名不成立。裁判官杜浩成表示,根據其人生經驗及常識,認為事主在疑被非禮後的反應及行為不尋常,在疑點利益歸於被告的前提下,裁定他罪名不成立,當庭釋放....

唔係好明你想表達的乜喎??

仲有......
*轉載新聞之主題必須加上個人見解或討論重點,否則將被刪除

引用:
原帖由 kimkileo 於 20-7-2011 09:59 發表
唔係好明你想表達的乜喎??

仲有......
*轉載新聞之主題必須加上個人見解或討論重點,否則將被刪除
請清洪得救

我紅字左

引用:
原帖由 Andy 於 20-7-2011 10:08 發表

請清洪得救

我紅字左
唔關事既
好多時試開尼個大狀都會繼續
大部分人都唔係果個圈子
點知邊個好邊個差
但係試開唔錯就會繼續架啦

清洪以前重係法官, 當然有料啦

引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2011 11:52 發表
清洪以前重係法官, 當然有料啦

果位阿SIR頂薪點好似係4萬5/4萬8
宜家噤搞一搞...
白做左幾年
仲無左份工

開罐頭真係貴

係地上犯法就由地上法律制才! 理得你信乜教.....

罐頭要比錢買........想偷食......叫佢去死啦.

佢應該都係有d身家架啦....
正常人家邊請得起清教主打官非呢~~
咁樣打,除時百幾粒落樓。
百幾粒開到幾多罐頭呢~?

又唔一定既! 我識人都有找青紅處理官私而收費都唔係貴! 不過打呢啲開罐頭案就一定要佢一大筆....但係聽聞亞乜紅有好多襯戚都係好似呢間學校教書及讀書.......可能唔洗錢呢.

發新話題