發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-6-2009 01:18 發表

民主國家有一個好強的機器叫media
" 發現台 "  都睇唔少

港式民主,得啖笑!

你可以大聲鬧 董建華,曾蔭權,財爺,司長及任何一個政府人員!

但你試吓鬧 李柱狗,屠狗,司徒狗 都唔得,就會俾人鬧你無人性,黑心及惡毒!

你有你鬧,我有我鬧,這才是「言論自由」!

難道民主狗講的就是民主!?
其他黨派講的都不是民主!?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 31-5-2009 22:33 發表

我睇到d人散得切
你指夜間“裝甲運兵車"抄上天安門果段?

引用:
原帖由 bravohk 於 1-6-2009 00:28 發表
六四誰是誰非我唔討論,當年小弟已經係中學生,每晚都有留意電視播最新情况~直到果晚上面熄燈清場,果D血淋淋影像,雜誌上面D要用鐵產產起既肉醬相片仍然記得,當年港人流過幾多眼淚,轉眼二十年今日睇新聞透視見到有 ...
所以中學教六四是必要, 不論國內/本港

引用:
原帖由 Paul 於 1-6-2009 01:30 發表

你指夜間“裝甲運兵車"抄上天安門果段?
CB講o個段,d人走得切
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2009 01:28 發表
港式民主,得啖笑!

你可以大聲鬧 董建華,曾蔭權,財爺,司長及任何一個政府人員!

但你試吓鬧 李柱狗,屠狗,司徒狗 都唔得,就會俾人鬧你無人性,黑心及惡毒!

你有你鬧,我有我鬧,這才是「言論自 ...
呢個就係香港人對於「民主」的唯一認識
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

想學「英美」的民主自由!?

民主自由的背後代價有多少你知道嗎?

中國十三億人口可以一人一票選總理可以嗎?

答案是:當然可以!

我可告訴你誰當選!

就是最有錢那一個當選!

中國有三億人口文盲!

半數人活在貧窮綫以下!

誰給他們麵包,誰就當選啦!

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2009 01:37 發表

我可告訴你誰當選!

就是最有錢那一個當選!

中國有三億人口文盲 ...
當年同而家的香港同學運領袖都不明白呢點,而做不切實際的訴求

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2009 01:37 發表

我可告訴你誰當選!

就是最有錢那一個當選!

中國有三億人口文盲 ...
中國歷史話俾我知;

當同一時間, 多過一個皇帝, 多過一個 政黨, 政權, 勢力 就勢必 ............. 打 得

引用:
原帖由 keane 於 1-6-2009 01:46 發表

中國歷史話俾我知;

當同一時間, 多過一個皇帝, 多過一個 政黨, 政權, 勢力 就勢必 ............. 打 得
睇下而家印度就知,政治亂到暈

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-6-2009 01:42 發表

當年同而家的香港同學運領袖都不明白呢點,而做不切實際的訴求
英國佬搞作一百年啦,都唔俾「民主自由」你d香港人!

到回歸前先搞直選喎,真係得啖笑!

我覺得好似「糖心風暴之家好月圓」

亞「米雪」用離間計,離間「荷媽」同d仔女!

醒吓啦「香港人」!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-6-2009 01:49 發表

睇下而家印度就知,政治亂到暈
印度當年咪又係俾「英國鬼」搞到九唔撘八,
睇吓「甘地傳」就知當年英國有幾狗!

引用:
原帖由 keane 於 1-6-2009 01:46 發表

中國歷史話俾我知;

當日民運成功,是禍是福!?真係無人知!
可能死人仲多d添!

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2009 01:57 發表

當日民運成功,是禍是福!?真係無人知!
可能死人仲多d添!
軍閥混戰

發新話題