發新話題

英兵自傳

引用:
原帖由 jwlchan 於 5-8-2009 00:20 發表

大佬, 我地以前係同事, 而家你俾面我地係朋友.......乜鬼前輩! 我當兵時都無辦前輩, 而家乜都冇, 你地d年青, 中青世界叻! 點敢辦?
我都俾人地叫阿伯添....
好彩只係在CGF, 在英國似乎重未聽過...........

重 ...
jcw chan唔中意露光.....ms認識佢三十幾年同他映過一張相.........
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 5-8-2009 08:40 發表

jcw chan唔中意露光.....ms認識佢三十幾年同他映過一張相.........
小弟得罪人多怕被人點相,
MS大佬你在相中就坐前排, 小弟當時做新兵企後排.....
各位可知MS大佬新兵後就平步青雲, 入教官行列,  唔似我呢d衰兵要崖住摱步上.......
死緊! 我現在現咗形, 如果被人暗殺, 一定入MS數!

好彩而家變咗阿伯, 都冇乜人認到!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 5-8-2009 19:48 發表

各位可知MS大佬新兵後就平步青雲, 入教官行列,  唔似我呢d衰兵要崖住摱步上.......
死緊! 我現在現咗形 ...
講開至講.......ms認唔到你?嗱.......你講穿咗唔關ms事......
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 jwlchan 於 5-8-2009 19:48 發表

死緊! 我現在現咗形 ...
無d咁事,ms死好命一畢業就留低學堂........在學堂產到個頭光晒,無人願意留啫

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 5-8-2009 13:01 發表

無d咁事,ms死好命一畢業就留低學堂........在學堂產到個頭光晒,無人願意留啫
ms死好命一畢業就留低學堂- 做教頭........在學堂產到個頭光晒,唔係個個有資格架!

晒命!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 6-8-2009 00:20 發表

ms死好命一畢業就留低學堂- 做教頭........在學堂產到個頭光晒,唔係個個有資格架!

晒命!
有料唔怕晒

引用:
原帖由 B20_hk 於 5-8-2009 16:52 發表

有料唔怕晒
Totally agree! 100%!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 6-8-2009 00:54 發表

Totally agree! 100%!
另外...如果是真兵,咪一定有班相?

引用:
原帖由 B20_hk 於 5-8-2009 16:56 發表

另外...如果是真兵,咪一定有班相?
係! Passing out Photo or Course Photo.......
好彩而家連MS都認唔到我!
井底之蛙, 啋你都傻!

請問當年係咪唔興縮帽呢?

引用:
原帖由 jwlchan 於 6-8-2009 00:20 發表

晒命!
70s個個麻甩佬d頭髮遮住兩隻耳仔!ms剪到見青個個禮拜去見髮官(兵房理髮匠)有本簿登記 調咗出環頭都要剪,但似個人樣?
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 cha 於 5-8-2009 17:14 發表
請問當年係咪唔興縮帽呢?
被師兄一問, 我一想過去, 低頭思故鄉........
己经縮晒, 長度正確......
再縮就太短了!

井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 MS 於 5-8-2009 18:09 發表

70s個個麻甩佬d頭髮遮住兩隻耳仔!ms剪到見青個個禮拜去見髮官(兵房理髮匠)有本簿登記 調咗出環頭都要剪,但似個人樣?
我都係青BB.....惨過D教頭好多添

唔好再晒命, 唔係就反面!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 6-8-2009 02:11 發表

被師兄一問, 我一想過去, 低頭思故鄉........
己经縮晒, 長度正確......
再縮就太短了!

因為我見張合照相裡面既 Beret唔多似有縮過咁..... 同近代既標準有d出入

This is the British Army standard!
Same as today!

Please see MS's .........

長度剛好, 縮得太短可能被人告!  而家都一樣!

太短又可能入唔到............個頭

附件

6-8-2009 03:12

井底之蛙, 啋你都傻!

發新話題