發新話題

男子在富昌邨疑抹槍走火腳傷

引用:
原帖由 sunny2014 於 17-4-2011 19:38 發表

仲唔夠呀?
你估20係全自動/半自動咩,單發獵槍佔左唔少
報紙佬信5成都嚴多
天將降大任於斯人,必先損其心智, 勞其根骨,餓其體膚.

引用:
原帖由 open 於 17-4-2011 20:01 發表

你估20係全自動/半自動咩,單發獵槍佔左唔少
報紙佬信5成都嚴多
無牌大膽槍一枝都夠你做啦

引用:
原帖由 sunny2014 於 17-4-2011 20:33 發表

無牌大膽槍一枝都夠你做啦
咁又岩,
唔知大家記唔記得
十幾年前,有個日本仔比人搜到大把槍,連RPG都有
大單野...........大單野

引用:
原帖由 open 於 17-4-2011 20:41 發表

咁又岩,
唔知大家記唔記得
十幾年前,有個日本仔比人搜到大把槍,連RPG都有
大單野...........大單野
請睇之前post

今日睇左hkbn 果個某某槍台店老闆講野

究竟佢識唔識講野ga, 佢咁講野對我地玩槍的槍友越描越黑bor

http://hk.video.news.yahoo.com/video#video=24929811

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 17-4-2011 21:35 發表

究竟佢識唔識講野ga, 佢咁講野對我地玩槍的槍友越描越黑bor

http://hk.video.news.yahoo.com/video#video=24929811
佢想冇生意

引用:
原帖由 b9296 於 17-4-2011 02:36 發表

唔出奇!以下既相可能有關連...

MGC曾經系1990年前後ࢩ ...
師兄勁相都有

當年我係廣華街超級市場做過part time先知!!
偽君子!永遠虛偽!

阿伯呢次都唔知點收科了....
多年珍藏無硬就一定了.....
隨時仲有排坐.....

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 17-4-2011 21:35 發表

如果我係老闆 , 就唔會提及淡罐仔...

【明報專訊】警方在事發單位內檢獲彈藥裝填機(reloading machine),可自製子彈。有槍會前會員懷疑,涉案事主藏有大量子彈,可能是自製,又指「山寨子彈」容易卡膛,懷疑事主亦因此而導致走火。

有個盲炳不學無術,以下係佢的徫論不知所謂
火柴當藥引 材料五金 舖可得

槍會前會員「阿星」亦懷疑,事主可能在家中自製子彈,「一個具備一點機械知識的人,要做子彈不難」。他說,材料如金屬殼可在五金店買到,將釣魚用鉛球挖空亦可做成「鋼殼」,再以火柴頭作藥引,已可製成「子彈」。他指出,山寨子彈較一般子彈較容易卡住槍管,估計有可能因此導致走火。阿星表示,子彈必須透過槍會購買,但若有人要從槍會帶走用剩的子彈亦非難事。不過他指出,每發子彈都有記號 ,若帶走後使用,必定能追查到出處,包括子彈所屬槍會及會員,相信會員不會這樣做。

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 18-4-2011 01:39 發表
【明報專訊】警方在事發單位內檢獲彈藥裝填機(reloading machine),可自製子彈。有槍會前會員懷疑,涉案事主藏有大量子彈,可能是自製,又指「山寨子彈」容易卡膛,懷疑事主亦因此而導致走火。

有個盲炳不學無術 ...
怪之係「前」成員啦…

引用:
原帖由 於 18-4-2011 01:31 發表

如果我係老闆 , 就唔會提及淡罐仔...
槍都唔識清, 仲要做漏程序

引用:

咁primer點自製呢?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 143# 的帖子

hope he would be punished as light as possible..........

引用:

BB彈氣槍槍會會員?  
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

發新話題